Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2015 2016 | Make-up en couperose

Make-up trend: couperose is glam!

Tijdens de afgelopen modeweken stuitten we op een opvallende trend: kleine schoonheidsfoutjes als couperose krijgen een 'glamour-status'.

door TRENDYSTYLEMake-up trends 2015

In de make-up ligt de focus op de huid. Dat is al jaren zo en het ziet er niet naar uit dat dit snel anders gaat worden. Een mooie huid is nog steeds je beste sieraad, het mooiste juweel dat je hebt. Maar de opmaaktechnieken zijn wel voortdurend in beweging.

Zo zijn de visagisten de afgelopen seizoenen steeds minder product gaan gebruiken. 'Gebruik zo min mogelijk foundation', is steeds weer het advies. De huid moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

Dit wordt ook allemaal mogelijk gemaakt door nieuwe technieken. Huidverzorging ligt aan de basis van alles. Een verzorgde huid die van zichzelf al mooi is, heeft maar weinig foundation nodig. En verder is er een heel nieuw 'leger' van nieuwe producten zoals primers, serums en oliën die we vòòr de foundation aanbrengen en de noodzaak van een flinke hoeveelheid foundation doen wegvallen.

Opvallend is echter dat de visagisten backstage bij de shows dit seizoen nog een stap verdergaan. Van het concept van een NATUURLIJKE huid stappen ze over naar een REALISTISCHE huid, een huid die er zo ECHT mogelijk moet uitzien.

Make-up en couperose
Realistische huidjes backstage bij Stella Jean herfst winter 2015 2016, make-up: Michele Magnani, ph. Charlotte Mesman

Een eerste teken aan de wand was de 'sproetjestrend'. Sproetjes zijn 'kusjes van de zon'. 'Dek ze vooral niet af!', kregen we opeens van alle kanten te horen. Sproetjes moeten gezien worden en zijn charmant. Sommige make-upartiesten gaan tegenwoordig zover dat ze zelfs sproetjes optekenen.

Maar er is nog meer gaande. Zelfs kleine schoonheidsfoutjes als 'couperose' mogen tegenwoordig gezien worden. Sterker nog, couperose wordt 'gesimuleerd'.

Make-up en couperose
Realistische huidjes backstage bij Stella Jean herfst winter 2015 2016, make-up: Michele Magnani, ph. Charlotte Mesman

Backstage in Milaan zagen we Global Senior Artist M.A.C Michele Magnani de perfecte huidjes van de modellen opmaken met een roodachtige blos op de wangen, alsof ze net uit de winterkou kwamen. 'Ik heb de huid van de modellen opgemaakt met die typische irritaties die winterkou veroorzaakt: roodheid op de wangen en rond de neusvleugels en zo'n rood randje onder de ogen. Een roodachtige gloed over de huid maakt jong en staat fris. Vorig jaar', voegt Michele eraan toe, 'experimenteerden we met sproetjes. De nieuwe sproetjes van dit seizoen is... glamour couperose!'.

Make-up en couperose
Realistische huidjes backstage bij Stella Jean herfst winter 2015 2016, make-up: Michele Magnani, ph. Charlotte Mesman

Om dit effect te bereiken gebruikte Michele een lichte foundation (Face and Body Foundation M.A.C en een Cremeblend Blush 'Posey'). Heb je veel couperose, gebruik dan een klein beetje camouflageproduct maar alles helemaal en rigoureus afdekken, hoeft niet meer. Een klein beetje roodheid is charmant.

Make-up en couperose
Realistische huidjes backstage bij Stella Jean herfst winter 2015 2016, make-up: Michele Magnani, ph. Charlotte Mesman

Een soortgelijke benadering zagen we backstage bij Dsquared2 waar topvisagist Lucia Pieroni de modellen allemaal rode koontjes met een goudglos gaf.

En nu is de beurt aan jou. Benader het opmaken van je huid eens vanuit dit nieuwe oogpunt. Doe er niet zomaar een laag foundation overheen, maar accentueer sproetjes en werk die natuurlijke en gezonde blos niet helemaal weg. Dat kun je doen door, na het aanbrengen van je foundation, voorzichtig met een tissue over je wangen te wrijven zodat je natuurlijke kleurtje weer tevoorschijn komt. Of... zoals we dat backstage zagen, door met crèmeblush een gezonde blos op je wangen te toveren.


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.