Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2015 2016 | Nepsproetjes en dégradé lippenstift

Nepsproetjes, roze wangetjes en dégradé lippenstift. Make-up look voor grote, kleine meisjes

Het geheim voor een jonge, frisse winterlook? Een rozerode blos, (nep)sproetjes en bleke lippen met een rozerode touch.

door TRENDYSTYLEMake-up trends 2015

Backstage bij de catwalk shows ontmoeten we elk seizoen weer dezelfde visagisten en hair stylisten. Michele Magnani van M.A.C is één van onze favorieten. De Italiaanse make-up artiest is steengoed én bovendien een goede vriend.

De combinatie Michele Magnani van M.A.C en Antonio Marras, één van onze favoriete Italiaanse ontwerpers, is helemaal het einde. Marras is een romanticus en betovert zijn publiek met eenvoudige maar fabelachtige catwalk entourages. Marras' shows vormen een enorme challenge voor Michele. Hij moet zich voor de make-up helemaal inleven in het verhaal, het 'sprookje' achter de collectie.

De inspiratie voor de wintercollectie 2015 2016 van I'm Isola Maras, de jonge lijn van Antonio Marras, is 'Het kleine huis op de prairie' (weet je nog?) en 'Alice in Wonderland' (die ken je vast nog wel!). En de catwalk stelt een bos in de winter voor.

Michele heeft er hard aan gewerkt om de magische atmosfeer en de winterkou in de make-up te laten terugkomen. De wangen van de modellen heeft hij een rozerode blos gegeven. En verder heeft hij de meisjes met een wenkbrauwpotlood nepsproetjes gegeven. Dat staat jong en fris!

Maar het mooist van alles is de mond die bleek is (alsof de bittere kou er al het bloed aan onttrokken heeft) met alleen in het midden een rozerode vleug lippenstift, als symbool van de warmte binnenin ons :-)

Wat je zelf met deze make-up look kunt?

Heel veel! De huid is heel licht opgemaakt met een weinig dekkende foundation. Probeer de lichtroze rouge op de wangen én ja, ga eens met wat nepsproetjes aan de slag. Sproetjes maken jong (en halen de aandacht weg van vlekjes op je huid)! Kijk ook even naar de wenkbrauwen, die zijn met gel omhoog geborsteld.

Verder heeft Michele voor deze make-up geen mascara gebruikt. Hij heeft alleen wat Paint Pot M.A.C (Groundwork), een beigeachtige crème, op de oogleden aangebracht. De lippen maakte hij eerst bleek met een camouflagestick en verder tipte hij een rozerode lippenstift op het midden van de lippen. Alles ziet er heel natuurlijk en fris, en vooral ook heel onschuldig uit. Een make-up look voor grote, kleine meisjes :-)

Make-up winter 2015
Make-up look backstage bij I'm Isola Marras herfst winter 2015 2016, ph. Charlotte Mesman

Make-up winter 2015
Make-up look backstage bij I'm Isola Marras herfst winter 2015 2016, ph. Charlotte Mesman

Make-up winter 2015
Make-up look backstage bij I'm Isola Marras herfst winter 2015 2016, ph. Charlotte Mesman

Make-up winter 2015
Make-up look backstage bij I'm Isola Marras herfst winter 2015 2016, ph. Charlotte Mesman

Make-up winter 2015
Make-up look op de catwalk van I'm Isola Marras herfst winter 2015 2016, ph. Charlotte Mesman

Het video-interview is (helaas) in het Italiaans, maar geeft wel een leuk beeld van de make-up en de sfeer backstage. Daarom toch maar even de link:


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!