Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2015 2016 | French manicure

Daar is'ie weer: de French manicure maar nu met matte topcoat. 5 Tips voor de perfecte French manicure

Backstage bij de catwalk show van Dsquared2 in Milaan kregen we een een aantal handige tips voor de perfecte French manicure.

door TRENDYSTYLEFrench manicure

De French manicure is de afgelopen seizoenen beetje vergeten, maar het Italiaanse modehuis Dsquared2 haalt 'm weer tevoorschijn. Nail artist Antonio Sacripante, een internationale naam op het gebied van de nail art, geeft er een moderne interpretatie aan. Voor deze catwalk show heeft hij de glanzende topcoat vervangen door een MATTE topcoat.

De show van Dsquared2 is een mix van etnische invloeden die zijn ontleend aan antieke Canadese stammen en de Europese aristocratie. Door het woord 'aristocratie' kwam onze nail artist Sacripante op Frankrijk en vandaar op French manicure, zo vertelde hij ons backstage.

Wij volgden de manicure die de modellen backstage kregen op de voet en ontfutselden Antonio nog wat handige tips:

  • Gebruik een french manicure pen (witte nagellak in penvorm) voor het witte lijntje aan de bovenkant van je nagels. Zo'n pen is veel nauwkeuriger dan een nagellakkwastje.
  • Herstel kleine foutjes of verwijder uitgelopen witte nagellak met een tandenstokertje met daaromheen wat watten die je in de remover hebt gedipt.
  • Experimenteer met een matte topcoat.
  • Een andere manier voor een french manicure is het gebruik van kunstnagels (alleen voor het witte randje). Bevestig de kunstnagels aan het randje van je eigen nagel. Als de lijm droeg is, knip je de nagels af met een nagelclip tot op de gewenste lengte. Daarna vijl je de nagels in vorm.
  • De methode met kunstnagels is alleen geschikt als je wat langere nagels hebt zodat de kunstnagels houvast hebben. Heb je korte nagels, ga dan voor de French manicure pen. Dit is meteen ook de reden waarom je op de foto's en video's beide methodes ziet. Niet alleen modellen hadden nagels die lang genoeg waren voor kunstrandjes.

Pijnlijk detail :-)

Het video-interview met Antonio Sacripante dat we backstage bij Dsquared2 deden, is in het Italiaans, maar laat wel goed zien hoe de nail artists te werk gingen. Overigens zit er ook een heel pijnlijk momentje in de video. Wij kunnen het niet aanzien :-) Uitkijken met het afknippen van de nagels is de boodschap!

Nagellak
French manicure bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016

Nagellak
French manicure bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016

Nagellak
French manicure bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016

Nagellak
French manicure bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016

Nagellak
French manicure bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016

Nagellak
French manicure bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016

Romee Strijd
Nederland topmodel Romee Strijd met french manicure backstage bij Dsquared2 herfst winter 2015 2016


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!