Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Nep sproetjes zijn in!

Make-up trend: (nep) sproetjes!

Altijd al je sproetjes gehaat (waarom zou je?), dan komt hier de trend die alles anders maakt. Sproeten zijn in. Sproeten zijn zo trendy dat we ze zelfs gaan faken net zoals we dat eens met de tache de beauté van Cindy Crawford deden.

door CHARLOTTE MESMANNepsproetjes
FOTO'S: CHARLOTTE MESMAN

Altijd al je sproetjes gehaat, dan komt hier de trend die alles anders maakt. Sproeten zijn in. Sproeten zijn zo trendy dat we ze zelfs gaan faken net zoals we dat eens met de tache de beauté van Cindy Crawford deden.

Eigenlijk verbaast deze trend me niets. Sterker nog, ik voelde 'm al aankomen. Een teken aan de wand was dat ikzelf onlangs tijdens een fotoshoot waarvoor ik de make-up deed een model met sproetjes zo min mogelijk foundation gaf om er maar voor te zorgen dat haar sproetjes zichtbaar bleven. Dit idee moet ik backstage bij de shows opgevangen hebben waar lichte, vloeibare foundations de trend zijn en er dus steeds meer sproetjes te zien zijn. De 'kusjes van de zon' worden niet meer weggeplamuurd! En 'kusjes van de zon' zijn er tegenwoordig backstage veel te zien, want roodharige modellen zijn hot! Zoals Magdalena Jasek. We weten niet of ze haar sproetjes ooit heeft gehaat, maar nu is ze er geliefd om!

Magdalena Jasek
MAGDALENA JASEK, GEFOTOGRAFEERD DOOR CHARLOTTE MESMAN

Magdalena Jasek
ROODHARIGE MODELLEN ZIJN IN!

Een ander teken aan de wand dat ik zeker moet heb opgevangen, was de make-up bij de modeshow van Italiaanse mode-ontwerpster Daniela Gregis. Nu is dit in het geheel géén trendy merk (als je al van een merk kunt spreken) maar meer een soort alternatief-biologisch, kleinschalig mode-atelier voor vrouwen met een bepaalde leeftijd en vooral ook met een bepaald budget - dit even terzijde - maar ik zag er wel, voor de eerste keer, modellen met opgetekende sproetjes op de catwalk. Iets wat ik al gelijk erg leuk vond. De sproetjes zagen er heel nep uit maar nogmaals, het was een teken aan de wand.

Nepsproetjes
NEPSPROETJES OP DE CATWALK VAN DANIELA GREGIS

Een ander element dat mij richting zichtbare sproetjes leidde, was het interview met Michele Magnani, senior make-up artist van M.A.C die mij vertelde dat we dit seizoen bewust kleine 'schoonheidsfoutjes' in de make-up gaan inbouwen om daarmee te suggereren dat je in het geheel géén foundation op hebt.

Je kunt bijvoorbeeld je huid heel mooi opmaken en alleen onder je ogen wat minder foundation aanbrengen. De mensen merken dit onbewust op en trekken meteen de conclusie dat je 'dus helemaal niet bent opgemaakt'. Met andere woorden: ze denken dat je dat mooie huidje van jezelf hebt. Dit geldt natuurlijk ook voor sproetjes. Laat ze door een lichte foundation heenkomen en je lijkt onopgemaakt.

Of... en op dit punt zijn we dus aangekomen: teken nep-sproetjes op je gezicht! Ga voor valse sproetjes die het idee van een onopgemaakte, zongekuste huid wekken. Het verbaasde me niets om te horen dat een key make-up artist tijdens de modeweken - in dit geval Stila's Global Executive Director Of Creative Artistry Sarah Lucero - de stap daadwerkelijk heeft gezet en alle modellen - zowel de jongens als de meisjes - voor de modeshow van Skingraft nepsproetjes heeft gegeven.

Ze heeft dat op een heel natuurlijke manier gedaan. Volgens Lucero is het een heel handige manier om onnatuurlijk ogende make-up een natuurlijker aanzien te geven. Hiermee zegt ze dus hetzelfde als senior make-up artist M.A.C Michele Magnani. Met een (gefaked) 'schoonheidsfoutje' neem je iedereen in de maling. Laat ze maar denken dat die perfecte huid helemaal van jou is en dat je geen make-up op hebt. Volgens Lucero is het bovendien een fantastische manier om ouderdomsvlekken te camoufleren. Teken er een paar sproetjes bij en het oogt opeens veel jonger.

Niet gecharmeerd van het idee en nog steeds vastgeroest in de gedachte dat sproeten niet mooi zijn? Dan even een snelle opsomming van schoonheden met sproeten: Lindsay Lohan, Gisele Bündchen, Kate Moss, Mischa Barton, model Cintia Dicker. Overtuigd? Dan nu een paar praktische tips.

Voor het tekenen van de sproetjes kun je, aldus Lucero, het beste een vrij licht wenkbrauwpotlood gebruiken. Daarmee maak je vlekjes rond je ogen en je neus. Voor een natuurlijk effect maak je de sproetjes wat onregelmatig van vorm en zorg je er ook voor dat de afstand onderling onregelmatig is. Om je een idee te geven hebben we er een paar foto's bijgezocht van modellen met sproetjes (wie weet of ze echt zijn? - vast wel!) zodat je er een beetje een idee van krijgt waar de sproetjes te plaatsen... Bekijk de foto's hieronder maar eens.

Sproetjes
MODEL SOPHIE TOUCHET MET KLEINE, LICHTE SPROETJES ROND DE OGEN EN OP HET VOORHOOFD

Sproetjes
MODEL MET SPROETJES OP DE NEUS EN WANGEN

Het lijkt ons wel handig om een waterproof potlood te kiezen om te voorkomen dat je sproeten tegen het einde van de dag halverwege je kin hangen! Overigens schijnt het dat Topshop al speciale potloden om sproeten mee te tekenen in het assortiment heeft. Dus lukt het niet met je wenkbrauwpotlood, dan weet je waar je moet zijn :-)


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!