Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Nagellak trends

De nieuwe nagellak kleuren en trends voor winter 2014 2015

Als we naar de catwalks kijken, gaan we deze winter voor ingetogen nagellak kleuren, heel donker of heel licht en dat in combinatie met vrij korte rechte nagels. Maar daarbuiten gebeurt er van alles. Lakjes met structuren als leer en kant zijn helemaal hot!

door TRENDYSTYLENagellak kleuren
BLEEKROZE NAGELS BIJ FRANCESCO SCOGNAMIGLIO HERFST WINTER 2014 2015, PH. MAURO PILOTTO

INGETOGEN NAGELLAK KLEUREN OP DE CATWALKS

De lakjes voor winter 2014 2015? Als je naar de catwalks kijkt, dan zien we ingetogen kleuren. Donkere kleuren als zwart, donkergrijs en donkerrood hebben de overhand. Sommige zwarte en grijze lakjes hebben een glittertje maar verder gebeurt er niet veel extravagants... op de runways tenminste.

De donkere nagellak kleuren worden afgewisseld door bleekroze tinten, nudes en zelfs eenvoudige transparante lak. De enige felle kleur die hier en daar doorbreekt, is helrood, maar verder kiezen de meeste ontwerpers voor dit seizoen voor vrij sobere lakjes. Allemaal heel chic en geraffineerd.

Deze trend zie je ook in de vorm van de nagels terug. Die zijn meestal kort en recht (en geloof ons, het is niet de keuze van de modellen want als de ontwerpers mannequins met lange nagels op hun catwalks willen dan laten ze ze backstage opplakken zoals we dat voor zomer 2015 zagen!).

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Een ontwerper als Manish Arora in Parijs kan niet zonder nail art en Desigual koos voor lange nagels met een goudkleurige coating en een bladstructuur, om maar een paar voorbeelden te geven.

METALLICS EN NAGELLAK MET LEER(!) EFFECTEN VOOR BIJZONDERE GELEGENHEDEN

En buiten de catwalks gebeurt er nog steeds van alles. Metallics zijn, zeker als de feestdagen naderen, hot en hebben steeds geraffineerdere structuren en texturen. Zilver met de structuur van sneeuwvlokjes, goud met de structuur van blaadjes.

Een topper vinden wij nog steeds de nagellakken met leerstructuren, zoals 'Alexa Leather' (ja, Alexa Chung, de it-girl!) van Nailsinc., een matte nagellak die opdroogt met een echte leertextuur. Alle kleuren van de Chung collectie zijn overigens geïnspireerd door structuren van materialen als zijde, kant, kasjmier en... leer dus. Dit is volgens ons wel de hotste trend van het seizoen.

Ook andere cosmetische huizen komen dit seizoen met dit soort lakken. M.A.C bijvoorbeeld heeft innovatieve top coats ontwikkeld - ook hier weer zien we leer en zelfs 'smoked-out' effecten - die afhankelijk van de basis steeds weer een ander resultaat geven.

Maar de hoofdlijn is, als we naar de catwalks kijken, toch wel ingetogen kleuren, heel donker of heel licht en dat in combinatie met vrij korte rechte nagels. Alles daarbuiten is puur divertissement. Voor de feesten maar ook voor een dolle avond raden we je zeker aan om eens heerlijk met glitter en leer (waarom ook niet!) te experimenteren!

Bekijk onze fotogalerie met de nieuwste nagellak kleuren


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!