Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Make-up looks winter 2014 2015

De make-up trends voor herfst winter 2014 2015 volgens Max Factor. De kleuren, de mood en.... praktische tips

Wat zijn de make-up trends voor herfst winter 2014 2015? Trendystyle vroeg het aan Rajan Tolomei, make-up artist van Max Factor. Rajan praat ons bij over de nieuwste make-upkleuren en geeft ons praktische tips voor een up-to-date make-up look.

door CHARLOTTE MESMAN
FOTO'S: MAURO PILOTTO
Rajan Tolomei
Rajan Tolomei Makeup Artist - Creative Director Max Factor

Wat zijn de make-up trends voor herfst winter 2014 2015? Trendystyle vroeg het aan Rajan Tolomei, make-up artist van Max Factor. Rajan Tolomei werkt met de grootste internationale modeontwerpers en beleeft de trends backstage bij de shows en achter de schermen van fotoshoots van dichtbij mee. Make-up is Rajans grote passie, een passie zonder grenzen. Dat begrijp je meteen als je het interview met deze topvisagist leest. Zijn tips en adviezen inspireren en zijn tegelijkertijd ook heel praktisch. Je kunt er direct mee aan de slag.

Welke make-up trends nemen we mee uit het verleden en blijven we ook dit seizoen nog zien?

Het verleden blijft een belangrijke inspiratiebron voor de make-up en er zijn decennia die ook vandaag de dag nog hun invloed hebben, zoals:

 • de jaren '50 met hun eyeliner, porseleinen huidjes en nepwimpers
 • de jaren '50 met hun energetische rode lippenstift
 • de jaren '30 met hun smokey eyes en retro invloeden
 • de jaren '60 met hun kleuren en zwart-wit contrasten
 • de jaren '70 met hun kleuren en revolutionaire mood

Wat zijn de nieuwigheden voor het komende seizoen? Welke nieuwe make-up trends zie jij voor herfst winter 2014 2015 aan de horizon?

De vrouw van vandaag is steeds zekerder van zichzelf en ze straalt dit uit met een besliste vrouwelijkheid, soms zelfs met een androgyne touch die contrasteert met romantische details. Het is een mix van verschillende stijlen en invloeden maar de rode draad is een geraffineerde, technologische en vooral ook zelfverzekerde look.

De make-up kleuren kun je onderverdelen in twee verschillende families:

 • Sterke kleuren: paars, bordeaux, fuchsia, zwart, nachtblauw en groen. Het zijn technologische kleuren die kracht en vrouwelijke zelfverzekerdheid uitstralen. De texturen zijn zijdezacht en luxueus. De focus ligt op de lippen die een soort zijdeachtige matte textuur hebben en daarmee de vrouwelijke kracht nog eens extra onderstrepen.

 • Nude kleuren: de nieuwe nude kleuren zijn gewijd aan de meer romantische en discrete vrouwen. We hebben het over beigeroze tinten, bronsgoud, goudroze, zalm en abrikoos. De lippen zijn zacht en delicaat als een rozenblaadje. Soms worden ze, voor een onverwacht contrast, gecombineerd met felle kleuren als fuchsia, cyclaamrood en fluorescerend oranje.

Welke beautyproducten moet elke vrouw het komende seizoen in haar beautycase hebben? En welke nieuwe producten van Max Factor voor herfst winter 2014 2015 mogen we niet missen?

Producten die elke vrouw zou moeten hebben, zijn:

 • Foundation
 • Camouflageproduct
 • Poeder
 • Blush
 • Mascara
 • Een lippenstift in een natuurlijke kleur en eentje in een felle kleur (rood)

Interessante producten van Max Factor zijn: Whipped Cream (foundation), Creme Puff (poeder), Excess Volume Impact (mascara) en Lipfinity in de kleur Always Delicate.

Welke 'make-up fout' zie je vaak terugkomen en wat is jouw advies om deze fout te vermijden?

Ik zie dat er nog steeds veel fouten met het kiezen van de foundationkleur worden gemaakt. En ook dat veel vrouwen geen poeder gebruiken. Je gebruikt foundation om je huid te beschermen en 'm een mooier aanzien te geven. Daarom moet je de kleur met zorg kiezen. Controleer de kleur op je kaaklijn om te zien of die goed aansluit op de kleur van je hals. De kleur moet als het ware in je eigen teint opgaan en de foundation moet als het ware onzichtbaar zijn. Alleen dan zal je huid natuurlijk ogen. Poeder zorgt ervoor dat je foundation goed blijft zitten en geeft je make-up stabiliteit, compactheid en een glad aanzien. Vrouwen schrikken er soms voor terug omdat ze vinden dat het er 'stoffig' en 'popperig' uitziet. Heb even geduld en wacht 15 minuten. De poeder heeft tijd nodig om te hechten. Daarna ziet het er heel natuurlijk uit en houdt je make-up veel langer.

Eyeliner blijft steeds meer weer terugkomen in de make-up, maar niet alle vrouwen zijn er even goed in om de eyeliner aan te brengen. Heb jij tips die ons kunnen helpen om op dit punt te verbeteren? Please, help! :-)

Het is inderdaad zo dat eyeliner zich niet gemakkelijk laat aanbrengen (ook veel visagisten hebben er moeite mee). Maar met geduld kom je overal. Een tip: om te oefenen en te streven naar perfectie kun je beginnen met het maken van een lijntje met een waterproof oogpotlood waar je daarna met een vloeibare eyeliner overheen gaat. Je hand went dan alvast aan de beweging. Heb je voldoende ervaring opgedaan, dan kun je het waterproof oogpotlood weglaten.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!