Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Make-up looks winter 2014 2015

Get the mood, update je make-up look met de allernieuwste make-up trends volgens M.A.C!

Michele Magnani van M.A.C vertelt Trendystyle in dit interview alles over de nieuwste make-up kleuren, technieken en producten. En over de mood. Ben je boos, dan maak je je dit seizoen boos op, ben je blij, dan maak je je blij op... Get the mood, update je make-up look. Waar wacht je nog op?

door CHARLOTTE MESMANMichele Magnani
Michele Magnani, Senior Makeup Artist M.A.C

Een nieuw (make-up)seizoen op Trendystyle begint steevast met een interview (of beter: een serie interviews!) met senior make-up M.A.C artist Michele Magnani. Wij kennen Michele al jaren, interviewen hem altijd backstage bij de modeshows in Milaan en Parijs en hebben inmiddels een hechte band. Michele Magnani is de liefste topvisagist die er te vinden is! Een rots in de branding backstage.

Na de modeweken, als er conclusies kunnen worden getrokken, maakt Michele altijd tijd voor ons vrij om ons helemaal te updaten over de make-up trends. Ook dit keer hadden we weer veel te bepraten! Herfst en winter 2014 2015 staan voor de deur. Bovendien heeft Michele een topseizoen achter de rug. Hij werkte niet alleen als key make-up artist (degene die de make-up looks ontwerpt, dus niet alleen uitvoert) bij de modeshows, maar ook als key make-up designer voor de opera's in de wereldberoemde Arena van Verona. 'Het was een enorme uitdaging en een spectaculaire ervaring om de maquillages voor operazangers en balletdansers te creëren', vertelt Michele. Heel vermakelijk zijn ook zijn verhalen over de make-up die hij, eveneens deze zomer, voor Steven Tyler van Aerosmith deed. Hierover een andere keer meer :-)

Maar terug naar de make-up trends. 'Voor winter 2014 2015 onderscheidt M.A.C vier hoofdtrends', vertelt Michele Magnani, 'vier looks die karakteristiek zijn voor het komende seizoen.' In dit artikel gaan we in op de eerste trend 'OFF COLOUR', maar voordat we dat doen, eerst iets over de mood in de make-up in het algemeen.

In de make-up van nu draait alles om 'individualiteit'. Ben je boos, dan maak je je 'boos' op, ben je blij dan maak je je 'blij' op.

Om ons de make-up trends te illustreren, leidt Michele ons door een boek van M.A.C met foto's van de make-up looks die M.A.C. tijdens de modeweken heeft ontworpen (elk seizoen werkt M.A.C mee aan meer dan 280 modeshows in New York, Londen, Milaan en Parijs). De make-upfoto's zijn onderverdeeld in de vier hoofdtrends die we al noemden. Anders dan in de voorgaande seizoenen, prijkt er op de cover van dit M.A.C. boek - ik noem het wel de M.A.C 'bijbel' (bij mijn weten helaas niet te koop!) - geen foto van een beeldschoon model met perfecte make-up maar... een spiegel.


FOTO: HET 'MAGISCHE' M.A.C BOEK WAARIN ALLE TRENDS VOOR HET KOMENDE SEIZOEN ZIJN UITGEWERKT

'Deze spiegel', vertelt Michele Magnani, 'symboliseert het concept van 'individualiteit', de rode draad voor het komende seizoen. Iedere vrouw kan uit de vier hoofdtrends kiezen wat ze wil. Make-up is meer dan je 'opmaken', je 'mooier maken', het is 'welzijn'. Het is iets waar je je beter door voelt, waarin je je emoties kwijt kunt. Ben je boos, dan maak je je 'boos' op, ben je blij dan maak je je 'blij' op. Ben je verliefd, dan ga je voor een romantische of verleidelijke look', legt Michele Magnani ons uit.

'Het concept make-up is in de loop van de jaren sterk veranderd. Vroeger maakten vrouwen zich wel op om door anderen geaccepteerd te worden, om erbij te horen, om zich mooier te voelen. Nu maken we ons op voor onszelf. Het is niet meer een wapperen met je wimpers om je man of vriendje te behagen, om op te vallen of om eruit te zien zoals anderen dat van ons verwachten. En we nemen geen modellen of popsterren meer als voorbeeld. Het draait allemaal om onszelf. Gordon Espinet [Vice President Make-Up Artistry M.A.C] zei het heel mooi met deze zin: 'De nieuwe luxe is individualiteit'.'

'En verder maken vrouwen zich ook minder op dan vroeger. Vroeger maakte je je op voor de zondag, voor je werk, voor een avondje uit, precies zoals het allemaal moest. Nu maken vrouwen zich in 10 minuten op, in de bus, de trein, snel tussen de bedrijven door. Make-up wordt heel anders benaderd. Gelukkig springen de cosmetische huizen hier goed op in en stellen ze ons allerlei nieuwe technologieën ter beschikking om ons snel en gemakkelijk, in een paar stappen, perfect op te maken.'

Dit is de context, de mood, van de make-up trends voor winter 2014 2015. Laten we doorgaan naar de eerste make-up trends 'OFF COLOUR'.

Klik hier om naar pagina 2 te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!