Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Make-up looks winter 2014 2015

Update je look met de nieuwste make-up trends en make-up kleuren. Ga eens voor een artistieke make-up look!

Het is weer zover! Tijd voor de nieuwste make-up trends. Een nieuw seizoen betekent nieuwe make-up kleuren, nieuwe manieren van opmaken, nieuwe producten, nieuwe ideeën. Het is - vooral in september - letterlijk als met een schone lei beginnen.

door CHARLOTTE MESMAN
Het is weer zover! Tijd voor de nieuwste make-up trends. Een nieuw seizoen betekent nieuwe make-up kleuren, nieuwe manieren van opmaken, nieuwe producten, nieuwe ideeën. Het is - vooral in september - letterlijk als met een schone lei beginnen.

De lei is je onbeschreven gezicht met een mooie zomerse gloed en een uitgeruste uitstraling. Daar gaan we mee aan de slag! Want we willen iedereen in onze omgeving natuurlijk verrassen met een up-to-date look. En we willen onszelf, net zoals het nieuwe seizoen, weer eens als 'nieuw' voelen.

Overigens hoeft je nieuwe make-up look niet elke dag hetzelfde te zijn. Van dag tot dag kun je, al naar gelang je mood en de gelegenheid, kiezen uit de vele make-up trends die herfst en winter 2014 2015 te bieden heeft. Creativiteit en vooral ook individualiteit staan deze winter hoog in het vaandel.

De basis is een verzorgde huid

De basis voor alle trends is je huid. Die moet uiterst verzorgd zijn. Je kunt niet genoeg aandacht aan je huid besteden! Als het goed is, heb je hem deze zomer goed tegen de zon beschermd. Nu is het tijd voor een scrub om de huid weer eens goed te reinigen en wat extra hydraterende producten om het vochtgehalte weer op peil te brengen. Breng voordat je de foundation aanbrengt een lichte vochtinbrengende crème op je huid aan zodat je huid er goed gehydrateerd uitziet.

Natuurljke make-up looks met een klein accentje (nepwimpers, een gekleurd lijntje langs je wimpers)

Hiermee komen we direct bij één van de meest geziene looks voor winter 2014 2015: heel simpele en eenvoudige looks waarbij alle aandacht naar de huid gaat. Die is zo natuurlijk mogelijk opgemaakt. Gebruik hiervoor een vloeibare foundation en breng die alleen waar nodig aan.


Natuurlijke look met nepwimpers bij Versace herfst winter 2014 2015


Natuurlijke look met gekleurd glitterlijntje bij Aujour Le Jour herfst winter 2014 2015

Deze natuurlijke look kun je verder afmaken met een paar nepwimpers en een lichte, natuurlijke lippenstift zoals bijvoorbeeld bij Versace. Of ook met een heel klein kleuraccentje in de vorm van vrolijk getinte eyeliner zoals bijvoorbeeld bij Ajour Le Jour.

Artistieke make-up looks met kleurrijke en soms zelfs dramatische effecten

Behalve de natuurlijke make-up looks zagen we op de internationale catwalks (de bron van de make-up trends) ook kleurrijke en soms zelfs dramatische make-up looks. Visagisten zijn enorm blij met deze ontwikkelingen. Ze houden er wel van om met make-up te spelen, zeker nu we al seizoenenlang allemaal heel natuurlijk bezig zijn.

Een voorbeeld van artistieke make-up look zagen we bij Versace Atelier 2014. Voor deze haute couture show werden de ogen van de modellen opgemaakt in verschillende levendige, diepblauwe kleuren die in katachtige vormen werden aangebracht. Ga je voor deze look, trek dan een zwart lijntje langs je wimpers en werk met een crèmeachtige oogschaduw om te voorkomen dat het er al te zomers uitziet. Je kunt er ook oogschaduw met een glittertje voor gebruiken. Als de kleuren maar diep, intens en winters zijn.


Intense pauwblauwe 'cat's eyes' bij Versace Atelier 2014


Artistieke make-up look uit het verleden (Jean Paul Gaultier lente zomer 2011).
Na al die natuurlijke looks hebben we weer zin in échte make-up!

Met dit soort maquillages gaan we weer richting artistieke en creatieve looks. Het doet een beetje denken aan de make-up die we nu alweer heel wat jaren geleden (voor zomer 2011) op de catwalk van Jean Paul Gaultier zagen. De oogmake-up in die show had wel iets weg van een schilderij en was gerealiseerd met allemaal crèmeachtige kleuren met een zachte textuur. Deze looks laten zien hoe je met make-up kunt spelen en wat je allemaal niet met kleuren en texturen kunt doen. Gekleurde oogschaduw komt deze winter helemaal terug.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh jaÖ hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!