Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Oogschaduw en eyeliner

Smokey eyes voor de Feesten 2014

Elk jaar rond de feestdagen komen ze terug: smokey eyes. En elk jaar doen we het weer anders. Dit jaar gaan we voor donkere oogschaduw en eyeliner met een zachte metallic effecten. Twee absolute musts voor je party make-up kit.

door CHARLOTTE MESMANSMOKEY EYES BIJ ROBERTO CAVALLI, FOTO: MAURO PILOTTOSmokey eyes

SMOKEY EYES MET METALLIC EFFECT

Donkere oogschaduw en eyeliner vormen de basis van je party make-up kit. Dit jaar gaan we voor donkere smokey eyes met een licht metallic effect. De kleuren lopen uiteen van pruimpaars tot zwart. Het metallic effect voorkomt dat het allemaal te zwaar oogt. Je smokey eyes moeten als het ware aansluiten bij de materialen die we op de catwalks hebben gezien: zware maar vloeiende materialen met een mooie glans of gloed, zoals fluweel.

ZACHTE VORMEN

Je voelt 'm al aankomen. Als we ons laten inspireren door de materialen op de catwalk dan zijn ook de lijnen en vormen heel zacht. Scherpe en grafische smokeys laten we dit seizoen even voor gezien. Laat de donkere oogschaduw mooi vervagen.

SMOKEY EYES MET METALLIC GLANS VOOR DE FEESTDAGEN. DE VORMEN ZIJN ZACHT, DE LIJNEN VERVAAGD
Smokey eyes

EYELINER IS EEN MUST

Je smokey eyes zijn niet af zonder een lijntje langs tenminste je bovenste wimpers (ook onder is weer helemaal in). Voor een up-to-date make-up look kies je ook je eyeliner met een glittertje of een metallic effect. 'Gewoon' zwart mag overigens ook. Als je die kijkers maar goed laat uitkomen.

MODERNE SMOKEY EYES BIJ ROBERTO CAVALLI WINTER 2014 2015, FOTO: MAURO PILOTTO
Smokey eyes

TIPS VOOR HET TREKKEN VAN EEN MOOI LIJNTJE

Niet iedereen is even handig in het maken van een mooi lijntje. Heb je een niet al te vaste hand dan kun je het beste met een eyeliner-pen werken. Begin het lijntje op het midden van je ooglid zodat je de hoogte kunt bepalen. Werk het dan eerst uit naar je buitenste ooghoek. Vervolgens werk je van het midden naar je binnenste ooghoek. Je ziet, je hoeft het lijntje dus niet in één keer te trekken (zucht van verlichting).

Het 'staartje' van je lijntje bij je buitenste ooghoeken vergt nog wel even extra aandacht. Kijk recht in de spiegel om de juiste positie en de vorm te bepalen. Trek dan een schuin lijntje in de gewenste richting en verbind dat met het lijntje dat je al langs je wimpers hebt getrokken. Vul het 'hoekje' nu verder in.

MASCARA IS EEN 'EVERGREEN'

Mascara is een 'evergreen'. Het spreekt voor zich dat je je oogmake-up voor de feesten afmaakt met heel veel mascara. Vergeet niet om je wimpers van tevoren even te krullen met een wimpertang. Vind je dat eng, breng dan een eerste laagje mascara op je wimpers aan en krul je wimpers omhoog met je vingers. Beter dan niets!

GROENE SMOKEY EYES MET METALLIC EFFECT BIJ GENNY. LET OOK OP DE MASCARA BOVEN EN ONDER
Smokey eyes

PAILLETTEN, GLITTER EN NEPWIMPERS

Wil je je ogen een extra feestelijke touch geven, verrijk je oogleden dan met extra glitter of pailletten. Je kunt ze opplakken met wimperlijn.

GLITTER BIJ N21. DE OOGMAKE-UP IS DUIDELIJK DOOR DE KLEDING GEÏNSPIREERD
Smokey eyes

En nepwimpers zijn natuurlijk fantastisch om een intense party look mee te creëren. Wil je het niet te bont maken ga dan voor vrij natuurlijke wimpers. Maar ben je in een artistieke of excentrieke bui, laat je dan door niets of niemand weerhouden en ga voor die wimpers met Swarosvki-steentjes!

NATUURLIJKE LIPPEN

De lippen houden we dit seizoen natuurlijk want alle aandacht gaat, zoals je ziet, naar de ogen die intens, zwoel en feestelijk moeten zijn!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!