Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | De huid opmaken met glans

Backstage geheimen die je moet kennen: glanslipjes en gouden ooghoekjes

Zacht glanzende lippen, een subtiele glans rond je wenkbrauwen, de Cupido-boog boven je lippen die heel sensueel net even oplicht... Dit seizoen spelen we met wax, olie en crème om geraffineerde lichtpunten op je huid te creëren. En als kers op de taart tippen we wat goudglitter of platinapigment op de oogleden. Zo mooi!

door CHARLOTTE MESMANMake-up trends
GOUDEN OOGHOEKJES BIJ ISSEY MIYAKE, MAKE-UP: ALEX BOX, PH. CHARLOTTE MESMAN

Michele Magnani
Michele Magnani, Senior Makeup Artist M.A.C

De make-up trends voor herfst en winter 2014 2015 zijn ongelooflijk inspirerend. In deze serie interviews met Michele Magnani, senior make-up artist M.A.C., lichten we de belangrijkste trends eruit. Zo zagen we in deel 1 van het interview dat we deze winter 'imperfecte', bijna 'vieze' kleurtjes gebruiken zoals bezoedeld roze, maar ook dorre bladeren-bruin, geplette pruim-rood, verkleurde kaki, vuilviolet, okerpoeder en geaderd blauw (lees 'Get the mood, update je make-up look met de allernieuwste make-up trends volgens M.A.C!') en in deel 2 zijn we enorm aan het experimenteren geslagen met gekleurde eyeliners (lees '10 Redenen om geen klassieke cateyes meer te maken!'). Vandaag - in dit deel 3 (van 4!) - vertelt Michele Magnani ons over de basis van alles: de huid en de lichtreflexen die we deze winter daarop aanbrengen. Niet voor niets heeft M.A.C. deze make-up trend 'ON REFLECTION' genoemd!

WEINIG FOUNDATION, WEET JE NOG?

De huid staat al jaren centraal in de make-up. We maken 'm steeds lichter op en gebruiken steeds minder foundation. Het moet er allemaal zo natuurlijk mogelijk uitzien. Heb je eenmaal de basis gelegd, dan creëer je schaduw en vooral ook lichtpunten om diepte in je gezicht te brengen. Dit zijn regels die iedereen tegenwoordig wel kent. Voor de lichtpunten gebruiken we gewoonlijk highlighters. Maar dit seizoen komt daar ook meer variatie in en pakken we het allemaal wat avontuurlijker aan.

Ten eerste gaan we ook andere producten dan highlighters gebruiken om mooie lichtreflexen te maken. Zo gebruikten de visagisten van M.A.C backstage bij de catwalk shows voor herfst en winter 2014 2015 heel graag M.A.C Pro Mixing Medium Shine wat min of meer een pot wax is die je al dan niet met kleuren mixt om een glanzende finish te creëren. En dan zijn er ook nog de Care Blends Essential Oils die je zo op je blote huid kunt aanbrengen voor een mooie glans maar je kunt ze ook mixen met je hydraterende crème of een druppeltje toevoegen aan je foundation om 'm nog lichter maar ook glanzender te maken. Het is dus een mixen en mengen om hele mooie glanseffecten te krijgen. Michele Magnani vertelt er ons meer over.

DE HUID: ZACHTE GLANSEFFECTEN DANKZIJ CRÈME-ACHTIGE PRODUCTEN

'Voorheen gingen we voor heel geaccentueerde glanseffecten en gebruikten we parelmoerachtige producten om shiny ogen of jukbeenderen te creëren, maar dit seizoen pakken we het veel subtieler aan. De producten zijn veel crème-achtiger dan in de vorige seizoenen. En de lichtpunten zijn veel natuurlijker. Parelmoerachtige texturen reflecteren het licht heel sterk. Dit seizoen is het allemaal zachter. Dat geldt eigenlijk voor alles. Tot en met de lippenstiften toe.'

Make-up trendsDIT IS HET IDEE VAN DE ZACHTGLANZENDE LIPPEN. CATWALK SHOW: ALBERTA FERRETTI, MAKE-UP: M.A.C. DE LIPPENSTIFT IS 'SISS' VAN M.A.C, PH. MAURO PILOTTO

GOUDGLITTER EN PLATINAGLITTER VOOR GERAFFINEERDE LICHTREFLEXEN

'De huid is dus heel natuurlijk met zachte reflexen. Op z'n basis is het heel mooi om met geraffineerde glitter-reflexen te spelen. Die kun je bijvoorbeeld op je ogen aanbrengen. Zo heeft topvisagist Tom Pecheux voor een catwalk show in Londen de ogen met een goudachtige glitter opgemaakt en de wenkbrauwen een zachte glans gegeven. De rest van de make-up is natuurlijk. Alles bij elkaar ziet het er heel fris uit.'

Make-up trends
TOM PECHEUX GEBRUIKTE FRISSE GOUDGLITTER VOOR DE OOGLEDEN. DE LIPPEN ZIJN ZACHTGLANZEND. LET OOK OP DE GLANS ROND DE WENKBRAUWEN!

Klik hier om naar pagina 2 te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!