Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | Eyeliner

Just bitten lips. De kokette Koreaanse liptrend die je niet mag missen

Koreaanse make-up en skin care zijn inmiddels begrippen in de beauty wereld. En gradient lips, de nieuwste liptrend in Korea, veroveren de wereld. Het ik-heb-net-een-lolly-gegeten effect wordt momenteel op grote schaal nagedaan. Iets voor jou?

door CHARLOTTE MESMANGradient lips

Koreaanse vrouwen zijn dol op alles wat maar cute is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gradient lips in Korea een grote hit zijn. Ze herinneren aan die schattige, rode vlek die lolly's vroeger, toen je nog kind was, op het midden van je lippen achterlieten. Of het ziet eruit alsof je, als een klein meisje, op je lippen gebeten hebt. En juist dit vertederende effect valt bij Aziaten in de smaak.

Bovendien verleggen gradient lips de aandacht naar je ogen die - volgens het Aziatische schoonheidsideaal - groot en rond moeten zijn ('big eye'-contactlenzen en nepwimpers moeten hier hun werk doen!).

De lip-trend sloeg aan toen een paar Koreaanse actrices met gradient lips op het scherm verschenen. De hype sloeg al snel over naar andere Aziatische landen (Korea is op dit moment in dat deel van de wereld dé trendsetter) en wordt nu wereldwijd nagedaan. Zelfs tijdens de modeweken in Milaan, bij de catwalk show van Cristiano Burani, zagen wij het 'just bitten lips' effect. Deze make-up look die we backstage fotografeerden, laat zien dat je echt geen 'popperig' typje hoeft te zijn om je aan deze kokette lipjes te wagen :-)

HOE DRAAG JE GRADIENT LIPS?

Gecombineerd met een natuurlijk opgemaakt huidje en mooi opgemaakte ogen is het een heel draagbare look. Gradient lips werken vooral goed als je ogen je sterke punt zijn en je daar het accent op wilt leggen. Verder zijn ze perfect om volle lippen wat minder vol te laten lijken.

'Gradient lips' zijn vrij eenvoudig te maken. Je hebt er twee kleuren lippenstift voor nodig: een nude kleur en een rozerode of oranjerode tint. Breng eerst de nude kleur als basis op je lippen aan. Tip daarna met je vingers of een kwastje de rode lippenstift op het midden van je lippen. Je kunt met een klein beetje beginnen en je lippen even samenknijpen om de lippenstift als een vlek te verspreiden. Als je wilt, kun je je nieuwe lip look completeren met een beetje lip gloss.

Gradient lips

Gradient lips

Gradient lips
GRADIENT LIPS BACKSTAGE BIJ CRISTIANO BURANI HERFST WINTER 2014 2015, MAKE-UP: M.A.C


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!