Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2014 2015 | 3 Make-up looks voor de winter

3 Make-up looks voor de winter

Net zoals je garderobe is ook je make-up look af en toe aan een 'restyling' of 'update' toe. Want net zoals je niet met een compleet verouderde jurk of rok op de proppen wilt komen, zo wil je ook met je make-up de plank niet misslaan.

door CHARLOTTE MESMANMake-up

Make-up is bij uitstek iets wat we gebruiken om mooier van te worden (en ons mooier te voelen). Juist daarom is het van belang om je look regelmatig onder de loep te nemen en niet dag in, dag uit steeds maar weer hetzelfde te doen.

Laten we je een paar ideeën aan de hand doen. We hebben drie make-up looks voor je die dit seizoen in de mode zijn en waar je vast wel iets mee kunt omdat ze niet al te overdreven zijn.

STERKE MAKE-UP KLEUREN

Maar eerst iets over de make-up voor herfst winter 2014 2015 in het algemeen. Dit seizoen laten de make-up trends een sterke vrouw zien die zeker is van zichzelf. Ze weet hoe ze met make-up moet omgaan. Ze is vrouwelijk, maar niet zoetsappig, ja, nu we erover nadenken, ze heeft ook wel iets jongensachtigs over zich. Dit alles vertaalt zich in sterke kleuren: glitterzwart, nachtblauw, donkerpaars, cyclaamrood en donker bloedrood.

Ook de manier waarop je met deze kleuren omgaat, is heel belangrijk. Ze moeten perfect samenvloeien met je huid. Kleur en huid moeten als het ware helemaal in harmonie met elkaar zijn. Dit bereik je door zo min mogelijk product te gebruiken (zodat er geen dikke lagen op je huid liggen) maar wel met een maximale lichtreflectie zodat de kleuren bijna van binnenuit lijken te komen.

MICRO-GLITTERTJES

Hiermee komen we direct aan een tweede trend voor dit seizoen. Micro-glittertjes zijn weer helemaal terug in de mode. Denk daarbij niet aan de jaren '80 discolooks, maar aan heel verfijnde glittertjes die zijn verwerkt in satijnachtige producten die het licht maximaal reflecteren. Hierdoor krijg je die stralende en geraffineerde look.

DRIE MAKE-UP LOOKS

Je kent nu de uitgangspunten. Laten we dan nu overgaan op de drie looks. Overigens gaat het er niet om dat je er eentje uitkiest. Je kunt de ene dag voor een natuurlijke look gaan, de andere dag voor een retro look. Je kunt de verschillende elementen ook mixen zodat je elke dag weer een andere kant van JEZELF kunt tonen.

1. EEN NATUURLIJK-CHIQUE MAKE-UP LOOK

Make-up looks

De eerste make-up look voor dit seizoen heeft een natuurlijk chique uitstraling. In deze trend gaat het vooral om de huid die stralend en geraffineerd moet zijn. Je kent de formule inmiddels: gebruik zo weinig mogelijk product en ga voor zo transparant mogelijke texturen. Bij deze trend horen sterke en donkere wenkbrauwen en een bleekroze of perzikkleurige mond. Het is een geraffineerde look voor overdag die je 's avonds kunt verrijken met wat goudkleurige oogschaduw met micro-glittertjes. Feestje na je werk? Neem de oogschaduw mee. In vijf minuten ben jij klaar voor de party!

2. EEN MODERNE LOOK MET RETRO TOUCH

Make-up looks

Voor deze look laten we ons inspireren door de grote diva's uit het verleden. We halen er details uit die we gaan uitvergroten. Bij deze look horen (natuurlijk!) eyeliner, kajal zwart, veel zwarte mascara maar ook veel kleur op de ogen. Het is een heel vrouwelijke look met een lichte vintage touch.

3. EEN GOTHISCH SENSUELE MAKE-UP LOOK

Make-up looks

Deze look is geschikt voor vrouwen die wel van een beetje make-up houden. De make-up mag gezien worden. De mood is vrouwelijk en sensueel. De huid is zijdeachtig. Smokey eyes, in gedekte kleuren of juist intense kleuren als paars en nachtblauw, zijn een must. De wenkbrauwen zijn perfect en net iets donkerder. Voor overdag gebruik je voor je lippen een lichte kleur maar tegen de avond stap je over op verleidelijk bordeaux rood.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!