Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Zelfbruiners

Hoe kies je een zelfbruiner?

Zelfbruiners: 10 vragen en antwoorden. Alles wat je over zelfbruiners wilde weten (en niet durfde te vragen!).

door TRENDYSTYLE3 van 10

Vraag 3 (van 10): Hoe breng je een zelfbruiner aan?

Zelfbruiner aanbrengenHet aanbrengen van een zelfbruiner vergt een paar handelingen.

Stap 1: reinigen

Reinig je lichaamshuid en/of gezichtshuid met een mild reinigend product. Verzeker je ervan dat er op je gezichtshuid geen make-upresten meer aanwezig zijn.

Stap 2: scrubben

Stap 2 bestaat uit het scrubben van de huid. Hiermee verwijder je de dode huidcellen. Je huid wordt glad en strak waardoor je een mooie effen tint krijgt. Bovendien blijft de zelfbruiner op een gescrubte huid die van tevoren van dode huidcellen ontdaan is, langer zitten.

Stap 3: vochtinbrengende crème of lotion

Over stap 3 bestaan verschillende meningen. Sommige experts raden aan om, voordat je een zelfbruiner aanbrengt, je huid met een vochtinbrengende crème in te smeren omdat de zelfbruiner dan beter zou pakken. Andere experts menen dat een vochtinbrengende crème met de zelfbruiner zou kunnen reageren of de werking ervan zou kunnen beïnvloeden. Weer andere experts menen dat het beter is om de zelfbruiner met een moisturizer te mengen zodat het resultaat natuurlijker wordt.

De meest veilige manier is wellicht om je huid een dag voor het aanbrengen van de zelfbruiner te scrubben en goed te hydrateren. Wil je alle handelingen achter elkaar uitvoeren, gebruik dan in ieder geval een hydraterende crème (of een lichte lotion) met een neutrale formule en zonder geurtje en test de combinatie crème/zelfbruiner van tevoren op een klein stukje huid dat niet goed zichtbaar is.

Gebruik een zelfbruiner in ieder geval niet aan op een natte of vochtige huid.

N.B. Hydrateer in de dagen vòòr het gebruik van een zelfbruiner vooral ook je knieën, enkels, ellebogen en polsen. De huid is op deze plekjes vaak wat droger en droge huid heeft de neiging om meer zelfbruiner te absorberen. Goed hydrateren dus!

Stap 4: zelfbruiner aanbrengen

Volg altijd de instructies die op de verpakking staan. Breng de zelfbruiner met besliste, lange halen op de huid aan. Begin bij je voeten (zo voorkom je strepen op je buik van het bukken) en werk omhoog. De beste volgorde is voeten, onderbenen, dijen, buik, borst, armen, rug en nek. Gebruik niet meer product dan je nodig hebt om het hele huidoppervlak te bedekken. De zelfbruiner hoeft niet echt in de huid te worden gemasseerd. Voor je rug kun je het beste de hulp van een huisgenoot inroepen. Werk snel en efficiënt en haal een vochtig watje of doekje over knieën, ellebogen en hielen om te voorkomen dat de selftanner zich in de huidplooien ophoopt. Wees je ervan bewust dat zelfbruiners ook op je haar inwerken (vermijd wenkbrauwen en pas op bij de haargrens of haal er na het aanbrengen direct een vochtig watje overheen om het product te verwijderen).

Stap 5: handen wassen

Was onmiddellijk na het aanbrengen van de selftanner je handen om te voorkomen dat je handpalmen verkleuren (je handpalmen worden in de zon ook niet bruin!). Je kunt natuurlijk ook latex handschoenen gebruiken.

Stap 6: wachten

Wacht langere tijd (tenminste een half uur tot anderhalf uur) voordat je je aankleedt of bij je vriend tussen de witte lakens stapt. Laat het product goed inwerken en wacht in ieder geval een paar uur met douchen, sporten en het gebruik van andere huidverzorgingsproducten.

3 van 10


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!