Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Zelfbruiners

Zelfbruiners: 10 vragen en antwoorden

door TRENDYSTYLELente. Zomer. Tijd voor een zongekuste huid of in ieder geval een gezonde tint. Een goed alternatief voor zonnen en de zonnebank is de zelfbruiner. Een crème, gel of spray die je huid in mum van tijd een zomerse kleur geeft. Het is een methode die als sinds jaren gebruikt wordt. Toch bestaat er over zelfbruiners nog veel onduidelijkheid. In dit artikel geven we antwoord op 10 veel gestelde vragen.

Vraag 1 (van 10): Hoe werkt een zelfbruiner?

1 van 10

ZelfbruinersZelfbruinende crèmes en lotions bevatten het actieve bestanddeel dihydroxyaceton (DHA), een stof die een reactie (oxidatie) aangaat met de bovenste laag van opperhuid.

Een zelfbruinend product stimuleert dus niet, zoals dat bij blootstelling aan de zon het geval is, de pigmentaanmaak (met uitzondering van de zogenaamde pre-tanners die wel voor een toename van de melaninevorming kunnen zorgen).

Het is de DHA die de zelfbruiners het kenmerkende geurtje geeft. Hoe meer DHA een zelfbruiner bevat, hoe sneller en intenser het resultaat.

1 van 10


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!