Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | In vorm: jouw winter beauty-plan

Jouw winter beauty-plan (plus 5 gewetensvragen)

door TRENDYSTYLELaten we eerlijk zijn: de winter kan behoorlijk deprimerend zijn. De meest depressieve dag van het jaar zou volgens onderzoeken rond de 20ste januari liggen. Maar waarom zouden we bij de pakken neer gaan zitten? We staan ook aan het begin van een nieuw jaar. Zie de wintermaanden als een aanloopje naar de lente. Een 'respijtperiode' die je krijgt om je lichamelijke vorm weer helemaal terug te vinden. Maak tijd voor jezelf vrij, verwen jezelf, maak jezelf mooi.

We gaan je een paar gewetensvragen stellen:

Hoe gaat het met jouw huid?

Hoe lang is het geleden dat je bij de schoonheidsspecialiste bent geweest voor een gezichtsbehandeling? Lang geleden? Dan kun je twee dingen doen. Of je maakt nu direct een afspraak en laat je heerlijk verwennen. Of je gaat thuis aan de slag. Kies een rustig moment voor jezelf uit. Zet relaxte muziek op en geef je gezichtshuid een schoonheidsbehandeling. Verwijder make-upresten met een mild reinigingsproduct en maak de huid schoon met een tonic zonder alcohol. Verwijder nu de dode huidcellen met een zachte scrub. Daarna breng je een hydraterend of voedend masker aan. Verwijder het masker na de voorgeschreven tijd en breng een hydraterende of voedende crème aan.

Hoe lang geleden heb jij je lichaamshuid gescrubd en verzorgd?

Je lichaam heeft in maanden geen zonnetje meer gezien en is altijd verstopt geweest onder een dikke laag kleding. Scrub je lichaamshuid zacht en schoon met een lichaamscrub. Zet je huid daarna heerlijk in de crème. Of trakteer jezelf op een geparfumeerde bodylotion. Sommige crèmes en lotions ruiken zo lekker dat het een feest is om ze te gebruiken. Het parfum hangt de hele dag als een feestelijke wolk om je heen.

Geef jij je handen wel eens een maskertje?

Net zoals je gezichtshuid heeft ook de huid van je handen het in de winter zwaar te verduren. Tijd dus om extra aandacht aan de verzorging van je handen te besteden. Vooral de handmaskers met bijpassende handschoenen die tegenwoordig in parfumeries te vinden zijn, geven goede resultaten. Breng de crème ruim aan, trek de handschoenen aan en geniet van een kwartiertje gedwongen rust.

Wanneer heb jij je voor het laatst onthaard?

Ontharen lijkt in de winter misschien overbodig (niemand die het ziet dat je in geen maanden een scheerapparaatje of harsstrip hebt gezien) maar psychologisch gezien is het veel fijner als je lichaam, ook in de winter, goed verzorgd is. Dus verwijder de haartjes op je onderbenen, onder je oksels en ja, fatsoeneer ook je bikinilijn. Je zult je zoveel beter, mooier en verleidelijker voelen.

Hoe staat het er met je teennagels voor?

Hoe vaak ben je deze maanden niet met doorweekte schoenen thuisgekomen, je nagels donker gekleurd door je vochtige sokken? Tijd om er iets aan te doen. Geef je voeten een voetbadje, schrob de nagels schoon, knip ze kort en geef ze een kleurloos lakje (gekleurde lak kan tot de zomer wachten en zal in de winter alleen maar ongezien afbladderen). Dat voelt veel beter, toch?

Maak nu een beauty-plan

Je bent weer helemaal schoon en verzorgd en durft weer in de spiegel te kijken. Bekijk je lichaam kritisch. Wat moet er gedaan worden voordat je je met goed fatsoen in bikini kunt vertonen? Maak een plan van aanpak voor de komende maanden. Bedenk wat je gaat doen om stralend voor de dag te komen en kom de volgende dag gelijk in actie. Niet alleen werkt het idee dat je aan je lijf werkt inspirerend, maar het helpt je ook de sombere winterdagen door.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!