Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | last van kringen of wallen?

Last van kringen of wallen onder je ogen?

door TRENDYSTYLEWallen en kringen. Ze worden vaak in één adem genoemd. Het zijn 'kwaaltjes' waar we ons soms al te druk om kunnen maken. Maar wat houden deze woorden eigenlijk in? Wat is een 'wal', wat is een 'kring'? En wat kun je ertegen doen?

Kringen en wallen

Laten we beginnen met 'kringen'. Hiermee wordt veelal de (vale) blauwbruine kleur onder de ogen aangeduid. Een kleur die wel als 'ongezond' en 'anti-esthetisch' wordt beschouwd, en die veelal te wijten is aan een dunne huid in de zone onder het oog, waardoor de onderliggende aderstructuur zichtbaar wordt.

Met 'wallen' worden wel de verdikkingen of 'zakken' onder de ogen aangeduid. Anders dan men wel denkt gaat het vaak niet om een ophoping van vocht, maar om een minder elastische huid in de oogzone (de huid 'zakt uit') die zich vervolgens 'vult' met vet (het klinkt onaangenaam, maar het zij zo).

Wat kun je ertegen doen? Alles goed en wel, maar is er iets aan te doen?

Kringen
Ben je behept met kringen, dan is het antwoord kort: helaas niet al te veel. Er bestaan crèmes (bijvoorbeeld op basis van vitamine k) die voor enige verlichting kunnen zorgen, maar in de regel geven 'oogcrèmes' maar weinig resultaat (het kan natuurlijk nooit kwaad er eentje te gebruiken, vooral ook om de veroudering van de huid te vertragen, maar dat is een ander verhaal). De 'oplossing' voor kringen komt eigenlijk uit een heel andere kant: make-up. Een goede camouflagestick kan uitkomst bieden. Kies je hiervoor laat je dan goed uitleggen welke toonaard jouw wallen het beste camoufleert en hoe je het product moet aanbrengen.

Wallen
Voor wallen geldt een ander verhaal. Camoufleren is geen oplossing omdat het hier niet gaat om kleur, maar om vorm. Meer slapen, zoals wel eens gezegd wordt, kan ervoor zorgen dat de wallen minder zichtbaar zijn, maar is wederom geen oplossing. Het gaat immers niet om een ophoping van vocht, maar van vet. Er zijn specifieke crèmes op basis van cafeïne en andere stoffen die voor verbetering kunnen zorgen omdat ze een zekere invloed op de vetophoping hebben, maar de meest effectieve oplossing ligt altijd nog in handen van de chirurg. We hebben het dan over een ingreep die 'blefaroplastiek' (ooglidoperatie) genoemd wordt. Het is een ingreep die niet moet worden onderschat maar die mooie resultaten kan geven.

Hoe kom je er eigenlijk aan?

Oké, we weten nu hoe we eraf kunnen komen (tenminste, dat geldt voor de wallen, want aan kringen is uiteindelijk niet zo bar veel te doen), maar hoe komen we er eigenlijk aan. Je vraagt je misschien af of de oorzaak in je levensstijl, misschien zelfs in je voeding kan liggen. Ook hierover zijn de wetenschappers behoorlijk kort. Zowel de dunne huid die karakteristiek is voor kringen alsook de minder elastische huid die zorgt voor het 'uitzakken' van de huid onder de ogen (wallen) zijn vooral... Erfelijk.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!