Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Wallen en opgezwollen oogleden

Wallen onder je ogen. Opgezwollen oogleden. Oorzaken en remedies

Wallen onder je ogen. Wist jij dat Botox... ?

door TRENDYSTYLEWallen onder de ogen

Wallen onder je ogen en opgezwollen oogleden geven je gezicht een vermoeid aanzien. Veel cosmetische producten beloven een drainerend effect maar lang niet altijd geven ze resultaat.

Wat is de oorzaak van wallen en opgezwollen oogleden?

In de loop van de tijd verslappen de spieren en huid rond de ogen. De huid wordt minder elastisch, zakt uit en het vet dat zich gewoonlijk tot de oogkas beperkt kan naar beneden verschuiven en onder het oog terecht komen. In de ruimte onder het oog kan zich dan vocht ophopen waardoor je de bekende zwellingen krijgt.

Als hier nog eens een andere lichamelijke trigger voor vochtophoping of een allergische dermatitis overheen komt, dan worden de zwellingen van de oogleden extra geaccentueerd en nemen de wallen onder de ogen verder toe.

Verder schijnt het dat ook botuline toxine, een stof die beter bekend staat als Botox, een boosdoener kan zijn. Deze (giftige) stof wordt wel gebruikt om de oogrimpels te corrigeren. Het schijnt echter dat door het verslappen van de spieren (het resultaat dat met botox-injecties beoogd wordt) de oogzone sneller 'uitzakt' waardoor eerder wallen onder de ogen ontstaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer oorzaken voor wallen te noemen. Medicijnen bijvoorbeeld, en erfelijkheid.

Wat kun je tegen wallen doen?

Cosmetische producten met een drainerend effect die de huid weer elastisch maken kunnen helpen om wallen onder de ogen enigszins terug te brengen, maar zijn de wallen behoorlijk groot met vetophopingen dan is chirurgisch verwijderen de enige oplossing.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!