Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Voorjaar: word wakker!

Voorjaar: maak je huid, je lichaam, je geest wakker. 11 Tips

door TRENDYSTYLEUiteindelijk heeft de winterslaap ons dan toch te pakken gekregen. We wegen een paar kilo's meer dan aan het einde van vorig jaar zomer. Onze huid heeft een doffe en weinig gezonde teint, om het nog maar niet te hebben over handen en voeten. Aan tafel zijn de remmen langzaam maar zeker steeds meer losgegaan. Wie heeft er zin in een luchtige 'light'-salade als het buiten koud en donker is?

Misschien doet het ons onbewust goed om ons te laten gaan, om even niet bezig te zijn met de verzorging van je lichaam - en je geest. Het resultaat? Denk eens aan een beer die wakker wordt uit zijn winterslaap. Zo staat het er ongeveer ook met ons voor, met dat verschil dat de beer bij het ontwaken magerder is geworden...

Herken jij je in deze beschrijving? Of is het je gelukt om aan de weinig flatterende 'winterslaap' te ontsnappen? Wat je antwoord ook is, misschien kunnen de adviezen hieronder je tot nut zijn. Een lijstje met tips om je lichaam weer in beweging te krijgen, om je huid weer te laten stralen, om je geest wakker te schudden. Kortom, om het maximale uit de lente te halen. En om straks niet onaangenaam door de zomer verrast te worden. Want wees eens eerlijk, zou je je zoals je er op dit moment uitziet, op het strand willen vertonen? Nee, toch...?

Ga dan direct aan de slag.

1. Scrub je gezichts- en lichaamshuid

Doe een kleine investering en koop specifieke producten voor je lichaam en een milde scrub of gommage voor je gezicht (gebruik voor lichaam en gezicht niet één en hetzelfde product). Een scrub of gommage verwijdert de dode huidcellen en stimuleert de bloedcirculatie waardoor de huid er direct weer gladder, gezonder en glanzender uitziet.

2. Geniet van een zonnebankje of, beter nog, het voorjaarzonnetje

Een zonnebankje op z'n tijd mag best maar dan wel op een héél verstandige manier. Ga niet te lang onder de zonnebank, doseer de zonnebankjes in de tijd en houd vooral rekening met je huidtype. Het personeel van het zonnebankcentrum zal je hierin kunnen adviseren. Overdrijf echter niet. Een te bruine huid is nooit mooi, maar dat amberkleurige tintje dat je met één of twee zonnebankjes bereikt, zal je direct een gezond en zomers kleurtje geven.

Beter nog is het om gewoon de voorjaarszon op te zoeken als'ie zich even laat zien. Maar ook hier geldt dat je je huid altijd goed moet beschermen. Een UV-filter is een must. Vergis je niet in de kracht van het voorjaarszonnetje.

3. Vochtinbrengende producten

Kou, smog, alcohol, de verwarming... Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Maak er een goede gewoonte van om je huid dagelijks te verzorgen. 's avonds voor het slapengaan, gebruik je een vettere crème. 's morgens breng je een lichtere crème aan. We begrijpen dat je er niet altijd evenveel zin in hebt, maar je zult direct resultaat zien als je je huid met regelmaat verzorgt.

4. Manicure en pedicure

Manicure en pedicure zijn verplichte 'acties' om handen en voeten weer toonbaar te maken. Vooral de voeten die we nu nog zo handig in kousen en laarzen verbergen, hebben na een lange winter extra verzorging nodig. Over een paar weken kun je misschien al open schoenen aan. Ben jij er klaar voor?

5. Ontharen

Nog zoiets waar we 's winters veel minder vaak aan toe komen. Maar binnenkort zal het niet mogelijk meer zijn om die lelijke haartjes onder truien of lange broeken te verstoppen. Regelmatig ontharen is een 'must', tenminste als je verzorgd voor de dag wil komen.

6. Een goede nachtrust

Ze noemen het ook wel 'beauty sleep'. En dat is terecht. Want juist tijdens je nachtrust herstelt het lichaam zich. Lever daarom niet in op je nachtrust. Ga wat vroeger dan normaal naar bed. Je zult zien dat je gezicht er gezonder en meer uitgerust uitziet. Vaak genoeg verwarren we tekens van gebrek aan slaap met ouderdomsverschijnselen.

7. Drink voldoende water

De 'uitdrogende' werking van winter en kou beperkt zich niet tot de huid, maar heeft zijn impact op het hele lichaam. Zorg er daarom voor dat je iedere dag voldoende water drinkt. Water, of zuiverende kruidenthee, is een goede manier om je lichaam wakker te schudden, te zuiveren, om lichaam en geest weer op gang te krijgen...

En dan nu vijf tips om onmiddellijk toe te passen, ook al zullen sommige 'maatregelen' pas op den duur resultaat geven

8. Schrijf je in bij de sportschool

Een optimale methode om je metabolisme te stimuleren, om overtollige kilo's kwijt te raken, om je lichaam weer strak en 'in model' te krijgen. Daarbij is het ook nog eens een welzijn voor de geest. Je hebt vast en zeker opgemerkt dat je na het sporten moe, maar ook voldaan en weer vol goede moed bent.

9. Dieet

Vermijd te vette en calorierijke voedingsmiddelen. Juist ja, die voedingsmiddelen waar je je eigenlijk de hele winter aan gelaafd hebt. Stap over op een voedingspatroon met veel groenten en fruit. Voor de lekkere trek tussen de maaltijden door houd je een appel of ander vers fruit bij de hand. Houd een grote lenteschoonmaak in de keuken en verwijs koekjes, taarten, ijs, chips en andere ongezonde snacks direct naar de prullenbak. Door ze weg te gooien (of aan de buurman cadeau te doen), zul je je gelijk al ponden lichter voelen.

10. Beweeg iedere dag

Dit geldt vooral voor degenen die een 'zittend leven' leiden. Laat de auto wat vaker staan. Maak gebruik van mooie dagen om lange wandelingen te maken. Houd jezelf in beweging. Je hebt er geen idee van hoe een beetje meer activiteit je uiterlijk en je humeur kan veranderen.

11. Tijd voor een garderobewissel

Trek niet uit gewoonte weer die spijkerbroek en dikke trui aan. Het voorjaar is in aantocht! Ga voor kleur, loop eens kritisch door je kledingkast. Er zijn vast al dingen die je nu al aankunt. En haal je zomergarderobe alvast tevoorschijn. Het is een optimale stimulans om je oude vorm weer helemaal terug te vinden.

Probeer van het voorjaar te genieten. Van het ontwaken van de natuur, van de eerste warme zonnestralen, van de steeds langere dagen. Voel je één met de natuur en volg zijn ritme.

Goede lente aan iedereen!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!