Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Hoe staat het met jouw voeten?

Hoe staat het met jouw voeten? (Even checken)

door TRENDYSTYLEVoor je het weet, mogen ze weer bloot! Maar zijn ze er ook klaar voor? Juist onze trouwe onderdanen zijn vaak het meest verwaarloosde deel van ons lichaam. Ga maar eens voor jezelf na wanneer je voor het laatst een crème op je gezicht hebt gesmeerd en wanneer voor het laatst op je voeten...

Toch is het 'onderhoud' van je voeten net zo belangrijk als die van je gezichtshuid of van je handen. Je kunt je lichaam nog goed verzorgen, een paar voeten met afgebrokkelde nagels en harde eeltranden doen je direct door de mand vallen.

Daarom hieronder een checklist voor het onderhoud van je voeten. Om direct in praktijk te brengen.

1. Was je voeten iedere dag ('s zomers ook meerdere malen per dag) met zeep en een voetenborsteltje.

2. Houd de nagels kort en schoon.

3. Wees voorzichtig met agressieve 'instrumenten'. Knip de nagelriemen niet, maar druk ze voorzichtig terug met een speciaal houten staafje. Trek niet aan velletjes.

4. Gebruik in de winter geen nagellak. Geef je nagels de tijd 'om op adem te komen'.

5. Wend je voor een professionele pedicure tot een schoonheidsspecialiste.

6. Gebruik een speciale nagelolie voor droge nagels.

7. Gebruik iedere dag een voetencrème of lotion. Zijn je voeten erg droog, zet ze dan 's avonds dik in de crème en draag sokken die niet knellen (je kunt daarvoor de strakke band van een paar badstof sportsokken afknippen).

8. Verwen je voeten zo vaak mogelijk met een voetenbadje om te voorkomen dat de huid verhardt.

9. Verwijder harde deeltjes voorzichtig met een voetenvijl en breng daarna direct een voetencrème aan.

10. Kom niet zelf aan wratten of eksterogen, maar wend je daarvoor tot de huisarts, huidarts of podoloog. Speciale pleisters kunnen verlichting geven in geval van pijn bij eksterogen, evenals speciale crèmes die de likdoorns zachter maken. Knip of snijd er in ieder geval niet in.

11. Laat schimmels en andere infecties direct behandelen.

12. Loop zoveel mogelijk op blote voeten.

13. Draag gemakkelijke schoenen die niet knellen. Verkeerde schoenen kunnen eksterogen veroorzaken en op den duur je voeten/tenen/nagels zelfs 'vervormen'.

14. Ga voetengeur tegen met speciaal daarvoor ontwikkelde producten (doe niet alsof er niets aan de hand is), want het is iets dat niet gemakkelijk te verbergen is. Het kan ook helpen om eens andere schoenen dan sportschoenen te dragen.

15. Verwen je voeten zo vaak mogelijk met een voetmassage door een masseur of door jezelf. Je stimuleert hiermee de bloedcirculatie, gaat vochtophoping tegen en het komt de schoonheid van je voeten ten goede.

Kortom, wees lief voor je voeten!

Meer over pedicure en voetverzorging op Trendystyle
Voeten: bloot & sexy
Verleidelijke voeten
Pedicure, please!
Hoe staat het met jouw voeten?
Met de voetjes bloot
Trend: pedicure met visjes


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!