Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Met de voetjes bloot

Met de voetjes bloot

door TRENDYSTYLEHet is weer zover. Binnenkort mogen we weer met de 'voetjes bloot'. Een heerlijk moment. Tenminste, als je je 'onderdanen' er goed op voorbereidt. Want het oog wil ook iets. Dus maak je voeten mooi voordat je ze aan de wereld toont! Doe je dat niet, dan zouden ze wel eens tegen je kunnen werken. Mooie voeten met perfect gemanicuurde nagels zijn sexy, maar op onverzorgde voeten willen de mannen nog wel eens afknappen. Wat kun je doen om dat te voorkomen? Hier zijn onze tips voor verleidelijke zomervoeten.

Een perzikzacht huidje
Gewoonlijk denken we bij een perzikzacht huidje aan onze gezichtshuid, misschien nog aan onze lichaamshuid, maar niet aan je voeten. Toch is er niets zo sexy als een poezelig zachte voet. Verzorg de huid van je voeten daarom goed. Neem een voetenbadje (met zout of een speciaal product) en verwijder daarna voorzichtig eeltplekken met puimsteen (een eeltmesje kun je beter niet na een voetbadje gebruiken omdat de huid dan te zacht is en de kans dat je je snijdt groter wordt - voorzichtigheid is geboden!). Vergeet niet om je voeten na iedere voetbadje zorgvuldig af te drogen (vooral ook tussen de tenen om te voorkomen dat er pijnlijke kloofjes ontstaan).

Verzorg je voeten iedere avond met een voetcrème
Verzorg je voeten na het voetbadje en na de verwijdering van het eelt met een voedende voetcrème. Breng verder ook iedere avond voor het slapen gaan een voetcrème aan. Voor gebarsten hielen of hielen met kloofjes (heel lelijk als het vuil er zich in ophoopt) bestaan er speciale crèmes of zalfjes. Het kan ook helpen om je hielen regelmatig met een fijne voetvijl bij te werken.

Scrubben maar!
Vergeet niet de huid aan de bovenkant van je voet goed te verzorgen. Scrub de huid regelmatig en verzorg de huid met de voetcrème die we al noemden. Vergeet verder niet om ook je voeten tegen de schadelijke invloed van de zon te beschermen. Misschien weet je het niet, maar op den duur kan ook de huid van je voeten, net zoals de rug van je handen, levervlekken gaan vertonen. Een hoge beschermingsfactor is dus aan te raden.

Verzorging van de nagels
De nagels mogen natuurlijk niet vergeten worden. Knip ze kort en recht af met een nagelclip. Duw de nagelriemen voorzichtig en zonder ze te beschadigen met een bokkepootje terug. Onderschat het belang van gezonde nagelriemen niet. Ze kunnen heel wat ellende (schimmel, infecties) voorkomen. Breng verder regelmatig een nagelolie op je teennagels aan. Nagels kunnen namelijk net zoals je huid uitdrogen. Ze verliezen hun elasticiteit, zien er 'dor en droog' uit en kunnen zelfs witte vlekken gaan vertonen. Breng tenminste één keer per dag de olie aan. Je nagels worden er zo mooi van dat je gewoon geen nagellak meer wilt gebruiken.

Puur natuur
En hiermee komen we bij de trend van deze zomer: mooie, gezonde, glanzende en roze nagels zonder dat er ook maar een vleugje nagellak aan te pas komt. Dat betekent dus: je nagels goed verzorgen (zie hierboven) en het oppervlak op z'n tijd (maar niet al te vaak!) met een fijne vijl polijsten. Hierdoor wordt het oppervlak glad (groefjes en oneffenheden worden verwijderd) en krijgen ze een opvallend mooie glans.

Pak voetkwaaltje nu aan!
Je kunt je voeten verzorgen wat je wilt, maar er zijn kleine probleempjes als wratjes of schimmelinfecties die je daarmee niet zult kunnen oplossen. Ontdek je tijdens de dagelijkse verzorging vreemde vlekken op je nagels of op de huid van je voeten, of heb je last van aanhoudende jeuk, blaasjes of andere vreemde huidaandoeningen, raadpleeg dan je huisarts. De meeste kwaaltjes zien met de juiste middeltjes in mum van tijd opgelost. Het is zonde om er lange tijd mee door te lopen..

Meer over pedicure en voetverzorging op Trendystyle
Voeten: bloot & sexy
Verleidelijke voeten
Pedicure, please!
Hoe staat het met jouw voeten?
Met de voetjes bloot
Trend: pedicure met visjes


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!