Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Tips voor een jonge en mooie lichaamshuid

Tips voor een jonge en mooie lichaamshuid

door TRENDYSTYLEAls het om huidverzorging gaat, gaat de meeste aandacht steevast naar ons gezicht. En dat is logisch. Je gezicht is het eerste waar men naar kijkt. Nek en hals krijgen vaak al minder aandacht en ook de lichaamshuid wil nog wel eens verwaarloosd worden. Zeker nu de zomer in aantocht is, is het goed om eens bij de lichaamsverzorging stil te staan.

Wat er in de loop van de tijd met je gezichtshuid gebeurt, gebeurt ook met je lichaamshuid. De huid wordt minder strak, rimpelig, droger en vlekkerig. Elk stukje van ons hele huidoppervlak is aan ouderdom onderhevig. Het is daarom belangrijk om bijtijdig met de verzorging van je huid te beginnen.

Hier zijn een aantal praktische tips:

1. Verzorg je lichaamshuid iedere dag - en vooral na elke douche of elk bad - met een vochtinbrengende crème. Masseer de crème goed in zodat je huid niet alleen met 'voeding' maar ook met een kleine massage verwent.

2. Een probleemzone die vaak vergeten wordt, is de hals. Maak er een gewoonte van om ook deze zone elke dag goed te hydrateren. We weten het. Het is vooral lastig als je lang haar hebt om deze zone met vette crèmes te behandelen maar geloof ons, het is de moeite waard.

3. Douche of baad niet in (te) heet water.

4. Bescherm niet alleen je gezichtshuid maar ook je lichaamshuid altijd tegen de schadelijke invloed van de zon. Let op: vooral je décolleté en je handen behoeven extra aandacht. Bescherm deze lichaamsdelen adequaat, dus ook als je even naar de bakker om de hoek gaat.

5. Gaat de zon onverwachts schijnen (iets dat in ons landje vaak gebeurt) en besluit je snel even een terrasje te pakken, ga ook dan niet onbeschermd de zon in. De neiging is groot om 'even alles uit te doen' om van de zon te genieten maar zonder UV-filter is dit echt zonde van je huid. Bescherm je decolleté - als je geen antizonnebrandcrème bij de hand hebt - liever met een sjaal. Bedekken in plaats van ontbloten, zullen we maar zeggen! Let ook op je handen. Levervlekken zijn zo gevormd.

6. Probeer eens een crème of gel op basis van AHA (Alpha hydroxy acids, verkegen uit melk, fruit en rietsuiker) of BHA beta hydrogy acid, op basis van salicylic acid. een afgeleide van de aspirine). Dit zijn chemische scrubs die de dode huidcellen verwijderen maar ook vlekken doen vervagen en schade die door de zon is aangericht te lijf gaan. Let wel op! Ga niet onbeschermd in de zon als je deze producten gebruikt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!