Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Verleid met verzorgde tanden

Verleid met mooi verzorgde tanden

Verzorgde tanden als verleidingswapen dus. Maar dat niet alleen. Iedereen weet hoe belangrijk het is, om je gebit goed te onderhouden.

door TRENDYSTYLEEén van mijn beste vrienden is geobsedeerd door tanden. Hij is een doorgewinterde single en elke potentiële liefdeskandidaat wordt eerst beoordeeld op haar gebit. Pas als ze een aantrekkelijk stel tanden showt, komt ze in aanmerking. Natuurlijk gaat dit wel erg ver en ik mag hem er graag mee plagen (zijn eigen gebit verdient niet bepaald de schoonheidsprijs), maar feit is dat verzorgde tanden belangrijk zijn. Of je nu man of vrouw bent.

Verzorgde tanden als verleidingswapen dus. Maar dat niet alleen. Iedereen weet hoe belangrijk het is, om je gebit goed te onderhouden. Het heeft alles met gezondheid en verzorging van je lichaam te maken. Dat krijgen we er als kind al met de paplepel ingegoten. En verder voel je je gewoon ook beter met een fris en verzorgd gebit. Je voelt je er zekerder bij.

Dus ga voor die flitsende rijen tanden en voor die tandpastaglimlach. Nog wat praktische tips nodig? Hier zijn ze:

1. Poets je tanden minstens twee maal per dag op de manier die je tandarts je geleerd heeft. Niet alleen om gaatjes en plak tegen te gaan, maar ook omdat ze er dan mooi schoon uitzien en omdat het een frisse adem bevordert.

2. Werk je buiten de deur of voorzie je dat je de hele dag buitenshuis bent, houd dan altijd een tandenborstel en tandpasta bij de hand.

3. Flos je tanden om etensrestjes te verwijderen. Een stralende lach kan lelijk verpest worden door een spinazieblaadje tussen de voortanden. Bovendien kunnen etensrestjes tussen je tanden voor onaangename geurtjes zorgen. En verder is het gewoon niet gezond als er restjes tussen je tanden en kiezen blijven zitten. Daar zal je tandarts je wel alles over verteld hebben.

4. Spoel je mond met mondwater voor een frisse adem en vooral ook voor een fris gevoel (enorme egoboost voor een avondje stappen).

5. Sla controles aan de tandarts en bezoekjes aan de mondhygiëniste niet over. Gele tanden, tanden met koffie- of theevlekken (om het nog maar niet te hebben over tanden of kiezen met gaatjes of met dikke lagen plak of tandsteen) staan bepaald niet charmant.

6. Het is nooit te laat om je tanden te laten reguleren. Ben je niet tevreden met de stand van je tanden, raadpleeg dan je tandarts of de orthodontist.

7. Witte tanden blijven hun aantrekkingskracht behouden (denk maar eens aan de beroemde hagelwitte Hollywoodgebitten). Regelmatig poetsen is en blijft natuurlijk van belang. Verder is het altijd goed om na het nuttigen van koffie, thee, rode wijn en andere vlekkenveroorzakende drankjes en voedingsmiddelen een glaasje water te drinken (en stoppen met roken is natuurlijk helemaal een must!). Vind je dat je tanden nog wel witter zouden kunnen, raadpleeg dan je tandarts. Er zijn op dit gebied tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden.

8. Smile! Al dat werk en onderhoud doe je natuurlijk niet voor niets. Smile en verleid. Je zult zien. Het werkt!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!