Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Rimpels tegengaan

Die gevreesde en onvermijdelijke rimpels. Is er dan echt niets aan te doen?

Het is normaal en onvermijdelijk dat de huid kleine expressierimpels en lijnen vertoont. De huid is immers constant in beweging. Maar je kunt wel iets doen om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen of uit te stellen.

door CHARLOTTE MESMANHuidverzorging
Foto: Mauro Pilotto

De Italiaanse actrice Anna Magnani (1908 - 1973) zei eens tijdens een opmaaksessie voor een film: 'Laat mij al mijn rimpels, haal er niet eentje weg, want ik heb er een leven lang over gedaan om ze te krijgen!' Iedere rimpel vertelt een verhaal en van Anna Magnani mocht niemand daaraan komen. Ze was er trots op.

Niet iedereen (bijna niemand, om eerlijk te zijn) zal erover denken als Magnani. En daarom een aantal praktische tips om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen.

Overigens is het normaal en onvermijdelijk dat de huid kleine expressierimpels en lijnen vertoont. De huid is immers constant in beweging. Droogtelijntjes en diepe groeven kun je echter zo veel mogelijk voorkomen door je huid elke dag opnieuw goed te verzorgen.

Hydrateren

Om je huid zacht en glad te houden, is het belangrijk dat je je huid dagelijks goed hydrateert. Water 'vult' de huid. Als je dit weet, begrijp je ook waarom het zo belangrijk is om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Gebruik daarom huidproducten die rijk aan water zijn en die ervoor zorgen dat de huid vocht goed vasthoudt. De huid blijft elastischer en zal minder snel tekenen.

Beschermen tegen de zon

Iedereen weet dat de zon funest is voor de huid. UV-straling veroorzaakt vroegtijdige veroudering. Bescherm je huid daarom altijd tegen de zon, ook in de winter. Draag altijd een UV-filter over je dagcrème. Vind je dat teveel werk of onhandig, gebruik dan een dagcrème met UV-filter.

Peeling

Een verdikking van de hoornlaag (de bovenste laag van de huid) maakt rimpels beter zichtbaar. Het is daarom heel belangrijk om je huid wekelijks te verzorgen met een peeling (scrub). Op deze manier verwijder je de dode huidcellen en ga je de verharde hoornlaag te lijf. Een peeling bevordert bovendien de toevoer van zuurstof aan de huidcellen en verbetert je teint.

Exfoliant

Een andere manier om de hoornlaag soepel te houden en verharding tegen te gaan, is exfoliëren. Exfolianten hebben een chemische werking in tegenstelling tot scrubs met kleine korreltjes die een mechanische werking hebben. Exfolianten bevatten meestal óf salicylzuur óf glycolzuur en houden de hoornlaag glad en zacht. Enige voorzichtigheid is geboden en het gebruik moet worden opgebouwd in de tijd.

Gezichtsmassage

Verwen je gezichtshuid regelmatig met een gezichtsmassage. Masseer een hydraterende of anti-aging crème voorzichtig in de huid. Doe dat niet even snel met één hand. Zet het potje of de tube crème neer, verdeel de crème over je gezicht en masseer het product met je vingertoppen van beide handen zachtjes in de huid. Besteed extra aandacht aan zone naast je neus richting je mondhoeken, aan de huid onder je ogen en de huid rond je mond.


MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.