Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Huidverzorging

Van suiker krijg je rimpels

door TRENDYSTYLEdoor TRENDYSTYLEWie de glossy's bijhoudt, zal in de beautyrubrieken van de afgelopen jaren vast artikelen over de relatie suiker en rimpels zijn tegengekomen. Een kreet die je in dit verband vaak hoort, is 'glycation'.

De 'ban-de-suiker-rage' mag dan misschien een marketing-achtergrond hebben gehad (de rage begon op het moment dat een bekend cosmetica-(en mode)huis een nieuwe anti-agelijn die de schadelijke effecten van suiker op de huid zou tegengaan op de markt had geïntroduceerd en volgens ons is het geen toeval dat we vanaf toen om de oren worden geslagen met de term 'glycation'), de wetenschappers schijnen het er wel over eens te zijn dat suiker de huid geen goed doet.

In de loop der tijd zouden de suikers die wij tot ons nemen zich ophopen in de huid. Volgens de onderzoekers hechten deze suikers zich aan het collageen, waardoor de huid minder elastisch en stugger wordt. Dit proces noemen de onderzoekers wel 'glycation'. Op den duur zou het verlies aan elasticiteit van de huid rimpels accentueren en de huid een ouder aanzien geven. Dit is in het kort gezegd waar 'glycation' op neer komt. We hebben het vast en zeker heel vereenvoudigd en kort door de bocht weergegeven, maar de boodschap is duidelijk. Suiker is slecht voor je huid...

Volgens de deskundigen zijn vooral witte suiker en verschillende zoetstoffen in drankjes de boosdoeners. Ze zorgen voor een piek in de bloedspiegel. Maar ook als je weinig snoept, blijft het oppassen. Ook geraffineerde producten, waarschuwen de deskundigen, zoals witbrood, witte rijst en witte pasta zorgen voor een snelle verhoging van de bloedsuikerspiegel. Een ander advies dat wel gegeven wordt, is om, als je suiker tot je neemt, dit vooral 's morgens te doen. Je lichaam zou dan dankzij je dagelijkse activiteiten meer gelegenheid hebben om ze te verbranden.

meer over rimpels bestrijden op trendystyle
Van suiker krijg je rimpels
Stel rimpels uit
10 tips om rimpels te voorkomen
Over rimpels gesproken

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!