Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Huidverzorging

After holiday skin boost

door TRENDYSTYLETerug van vakantie. Vol goede moed voor het komende seizoen. En vol goede voornemens. Dan hebben wij er nog eentje voor je: lief zijn voor je huid.

Vooral na een zonvakantie heeft je huid veel aandacht nodig. Zon en zee drogen uit. Bovendien is de levensstijl die je er tijdens de vakantie op na houdt, niet altijd even ideaal. Een paar glaasjes teveel, sigarettenrook (actief of passief) en slaaptekort (je hebt vast en zeker een paar nachtjes doorgefeest) laten hun sporen achter. Hoog tijd dus voor een fikse skin boost. Wij hebben een klein programmaatje voor je.

Reinigen

Als je met een mooi gebruind huidje thuiskomt, is de neiging groot je huid zo min mogelijk te wassen. Je hebt het idee dat water, zeep en reinigingslotions je tintje wegwassen. Toch is het vooral na een zonvakantie van belang je huid goed te reinigen. Begin je 'after holiday kuur' met een milde scrub, zowel voor de gezichtshuid als voor je lichaam. Na verloop van tijd neigt een bruin tintje naar 'grijs'. Met een scrub krijgt je huid zijn mooie glans terug en zie je er weer fris en stralend uit.

Hydrateren

Is de huid glad en schoon, verwen jezelf dan met een vochtinbrengend masker. Vergeet niet om ook je hals en decolleté bij deze behandeling mee te nemen. Het zijn delicate zones die vaak veel van de zon te lijden hebben. Gebruik een goede vochtinbrengende crème die geschikt is voor jouw huid. In geval de huid erg droog is, kun je jezelf een klein serumkuurtje cadeau doen.

Een 'spa-week'

Wil je je huid echt de gelegenheid geven om weer op adem te komen, las dan een 'spa-weekje' in:

Vroeg naar bed
Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat. De huid herstelt zich vooral 's nachts. Breng 's avonds voor het slapen gaan een goede crème aan en haal de verloren nachtrust in.

Gezond eten
Let tijdens je spa-weekje extra goed op de vitaminen die je binnenkrijgt. Eet veel fruit en groenten en beperk vetten zo veel als mogelijk. Begin de dag met een bordje vers fruit en een volkorenproduct. Voor de lunch maak je een heerlijke salade klaar die je aanmaakt met olijfolie en citroen. 's avonds kies je voor vis of mager vlees met groenten.

Minderen met alcohol
Beperk in je beauty-weekje ook de consumptie van alcoholische drankjes. Alcohol is - net als roken - slecht voor je huid. De huid droogt ervan uit en krijgt een vale kleur. Een goede vervanger voor je dagelijkse aperitiefje is een glas tomatensap met een scheutje tabasco en wat vers gemalen peper.

Beschermen

Nog een goed voornemen: nooit meer (of ten hoogste héél eventjes voor de vitamine D) zonder een crème met UV-filter de deur uitgaan. Elk straaltje zon dat je huid onbeschermd opvangt, laat zijn sporen achter. Voorkomen is beter dan genezen, je weet het.

Schoonhouden

Zorg er verder voor dat je je huid 's morgens en 's avonds altijd grondig schoonmaakt. Neem je nù voor om dit ritueel - het geheim van een mooie huid - nooit meer over te slaan!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!