Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Verzorgingstips voor mooie, zachte handen

Verzorgingstips om voor mooie, zachte handen, ook in de winter

door CHARLOTTE MESMANHuidverzorging

Heb jij 's winters last van schrale handen, misschien zelfs met kloofjes? Laat het deze winter niet gebeuren. Houd de huid van je handen mooi en zacht met deze tips.

Om ruwe en schrale handen tegen te gaan, verwen je je handen 's avonds met een masker van voedende crème. Smeer je handen er rijkelijk mee in, dek ze af met handschoenen en houd ze warm zodat de crème goed in de huid kan trekken en deze verzacht.

Het is ook belangrijk om de huid van je handen regelmatig te scrubben. Gebruik eenmaal per week een scrub op basis van zouten vermengd met een beetje warm water. Na de scrub breng je een handmasker aan.

Je kunt je handen ook extra verzorging geven met een paraffinepakking. Dit kun je het beste in de beautysalon laten doen. Paraffine sluit de huid af waardoor de doorbloeding toeneemt. Door de warmte openen de poriën zich en kan de voedende crème die van tevoren is aangebracht beter in de huid trekken.

Verder is het belangrijk om in de buitenlucht altijd handschoenen te dragen en dus je handen niet steeds direct aan de kou bloot te stellen. Draag je niet graag handschoenen bescherm je handen dan voordat je naar buiten gaat in ieder geval met een vrij vette crème.

Tot slot nog een tip om je manicure langer te laten meegaan: breng elke dag olie op je nagelriemen aan zodat ze zacht blijven en niet als een verharding om je nagel komen te liggen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!