Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Rimpels rond de knieën

Heb jij ook 'kninkles', rimpels rond je knieën?

Kninkles, ofwel rimpels rond je knieën. Vooral magere vrouwen zouden er last van hebben.

door TRENDYSTYLEGwyneth Paltrow, tijdens een weekend in shorts in het zonovergoten Venetië, heeft van zich doen praten. Niet vanwege haar schoonheid, niet vanwege haar acteertalent. Alle blikken zijn gericht op haar... knieën. Knieën die volgens kritische journalisten opvallend oud en rimpelig zouden zijn (we zouden de knieën van de journalisten in kwestie wel eens willen zien!). En met hun kritiek is een nieuw woord geboren: 'kinkles', de samentrekking van 'knees' en 'wrinkles'. En hiermee, dames, hebben wij er meteen een schoonheidscomplex bij! (Foto: model op de catwalk van Iceberg. Magere vrouwen zouden eerder last hebben van rimpels rond de knieën)

Alle ogen op de knieën gericht

En opeens wordt bijna niemand meer gespaard en valt er op ieders knieën wel iets aan te merken. In een artikel van the Daily Mail worden de knieën van Vips en modellen ongenadig onder de loep genomen. De knieën van Elle MacPherson zouden haar haar eretitel 'The Body' bijna doen verliezen. Demi Moore zou het er niet beter vanaf brengen. En ook Kate Moss en Jennifer Aniston krijgen een veeg uit de pan vanwege hun rimpelige knieën. Om van Victoria Beckham nog maar niet te spreken. Het probleem, zo blijkt uit het artikel van the Daily Mail, zou zijn dat deze vrouwen te mager zijn. Juist bij magerte zijn 'kninkles' eerder en beter zichtbaar.

Wat zijn kninkles?

'Kninkles' is het nieuwe woord voor rimpels rond de knieën. Deze rimpels kunnen met de jaren in min of meerdere mate ontstaan. Net zoals rond de ellebogen hebben we rond de knieën wat meer huid om beweging mogelijk te maken. Als deze huid verslapt, is dat daarom des te sneller te zien. Een beetje vet is in dit geval een welkome oplossing omdat het de huid als het ware opvult en er minder snel rimpelig doet uitzien. Volslanke dames hebben op dit punt dus een streepje voor! Magere vrouwen zullen eerder last krijgen van 'kninkles'.

Wat kun je ertegen doen?

En kijk je tijdens het lezen van dit artikel verschrikt naar je knieën om de stand van zaken te controleren, dan kunnen we je gerust stellen. Er is wat tegen 'kninkles' te doen.

Voor de welgestelden - maar vips en modellen lijken er vooralsnog niet echt aan te doen (wanneer ook hebben knieën ooit de prioriteit gehad?) - is er, aldus the Daily Mail, de radiofrequentie therapie en in sommige gevallen kan een chirurgische ingreep goede resultaten opleveren. Voor de gewone stervelingen (zoals wij) is er gebruikelijke combinatie van huidverzorging, gezonde voeding en lichaamsbeweging:

  • Een goede huidverzorging met vochtinbrengende crèmes
  • Een goede bescherming van de huid tegen de schadelijke invloed van de zon (SPF crèmes ook voor je knieën!)
  • Het regelmatig trainen van de spier boven je knieën om de huid strak te houden (en wel met de bekende squat-oefening).
  • Een uitgebalanceerd dieet dat behalve anti-oxidanten (vooral in groenten en fruit) ook de nodige eiwitten (vis, vlees, eieren en kaas) maar ook goede vetten bevat om de huid soepel en jong te houden

Ook de mode van het moment schiet ons te hulp. De rokken worden langer en verhullen steeds vaker de knieën. Hoge hakken, nog steeds niet uit het modebeeld weg te denken, zouden de benen bovendien in een zodanige stand brengen dat schoonheidsfoutjes aan de knieën gecamoufleerd worden.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!