Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Maak je lichaam nu 'zomerklaar'

Maak je lichaam 'zomerklaar'

door TRENDYSTYLEDe zomer komt langzaam maar zeker in zicht. Voor je er erg in hebt, is het weer bikini-tijd. Laat je er niet door verrassen en bereid je er nu alvast op voor. Mis je de motivatie? Denk je dan eens in hoe fantastisch het zal zijn als je strakjes, vanaf dag nummer 1, met opgeheven hoofd en een prachtlijf het strand op kunt. En verder geeft de voorbereiding op zich je al een heerlijk, zomers gevoel. Reden te meer om nu alvast aan de slag te gaan. Hoe? Hier zijn onze tips

Eet gezond

Je hoeft echt niet op dieet (als je tenminste niet echt moet afvallen, maar daar gaan we hier niet vanuit). Waar het omgaat, is dat je gezond en niet te zwaar eet.

  • Ga voor groenten en fruit, vis, wit vlees zoals kip en magere producten als magere yoghurt en magere melk.
  • Zorg ervoor dat je niet al te veel koolhydraten (rijst, brood, granen maar ook aardappels) binnenkrijgt.
  • Drink per dag voldoende water, mijd koolzuurhoudende drankjes en drankjes met suiker. En drink voor niet teveel alcoholische drankjes.

Als je je aan deze regeltjes houdt - en je zult zien, op den duur wordt het een gewoonte - dan zul je na een paar weken echt verschil merken.

Beweeg!

Het klinkt afgezaagd, maar voldoende beweging is en blijft nu eenmaal belangrijk. Niet alleen krijg je er een strak(ker) lijf door, maar ook je huid gaat er gezonder en glanzender uitzien. Zorg ervoor dat je regelmatig - liefst iedere dag - beweegt (fietsen, snelwandelen). Wil je het systematisch aanpakken, schrijf je dan in bij de sportschool en plan drie trainingen per week waarvan je in ieder geval een deel aan cardiofitness besteedt.

Glanzend en gezond haar

Kou is nergens goed voor, ook niet voor je haar dat er dof van wordt. Met een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon (Klik hier voor meer over je haar en voeding) kom je al een heel eind. Verzorg je haar verder met een professionele shampoo (verkrijgbaar bij de kapper) en verwen het tenminste een keer per week met een masker. Laat het, als het weer het toelaat, opdrogen aan de lucht of gebruik de föhn op de koudste stand. Knel het niet af met elastiekjes of speldjes maar draag het los om het weer helemaal 'op adem te laten komen' (een bezoekje aan de kapper voor een scherp model doet wonderen en is een fantastische energy boost die je in het voorjaar wel kunt gebruiken!). Wat is er trouwens heerlijker dan de zachte lentewind die door je losse haren speelt?

Scrubben en smeren

Je huid heeft het tijdens het koude seizoen ook zwaar te verduren. Tijd om er iets aan te doen. Scrub de dode huidcellen weg (tenminste één keer per week) en zorg ervoor dat je je huid na ieder bad of iedere dag met een vochtinbrengende crème insmeert. Vergeet niet om je ellebogen en knieën extra aandacht te geven. Ook de rug wordt maar al te vaak vergeten (en die vertoont nog wel eens wat pukkeltjes na een lange winter). Scrubben en goed insmeren is ook hier de remedie. Het voorjaar is bovendien een heel geschikt moment voor een intensieve gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste zodat je huid weer helemaal schoon is als die aan de zon wordt blootgesteld.

Verzorg je voeten

Nu draag je misschien nog laarzen of dichte schoenen maar het zal niet lang meer duren of je 'onderdanen' steken in open sandaaltjes of niets verhullende slippers. Maar voor die tijd moet er vast nog het nodige worden gedaan. Verzorg je voeten, net zoals je huid, iedere dag met een crème (beter nog als je een speciale voetcrème gebruikt). Verwijder eelt, knip de nagels regelmatig kort en houd ze schoon, duw de nagelriemen zachtjes terug met een bokkenpootje. Vergeet niet dat ook de nagels zelf de nodige verzorging nodig hebben. Net zoals de rest van het lichaam, 'verouderen' nagels. Het vochtgehalte neemt met het vorderen af de jaren af waardoor de nagels minder glanzen en soms zelfs ribbels gaan vertonen. Behandel je nagels daarom regelmatig met een speciale nagelolie. Het helpt echt!

Ontharen

Van de winter heb je jezelf op dit punt misschien een beetje verwaarloosd (en dat mag soms ook wel even) maar nu is het weer tijd om alle registers open te trekken. Je zult versteld staan hoe goed het voelt om weer eens een helemaal verzorgd en glad huidje te hebben!

Harsen blijft de meest effectieve methode, zeker op de lange termijn. De beste resultaten bereik je als je het door de schoonheidsspecialiste laat doen. Overigens is harsen niet alleen geschikt voor de benen en bikinilijn maar ook voor het ontharen van je oksels. Hars je regelmatig dan zul je merken dat de haargroei op den duur langzaam afneemt. Tussen twee harsbeurten door kun je je benen bijhouden met een elektrisch scheerapparaat. Het scheermesje blijft voor noodgevallen dé uitkomst. Ontharingscrèmes vormen de gulden middenweg tussen scheren en harsen. Maar welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je altijd hygiënisch en voorzichtig te werk gaat en dat je je huid de tijd gunt om te herstellen (niet direct na het ontharen zonnebaden).

Sun-kissed make-up

En waarom zou je, nu je toch al in zomersfeer bent, niet alvast voor een sun-kissed huidje gaan (het mag misschien niet meer in de mode zijn, maar who cares? Zomers is het wel!). Verruil je gebruikelijke blush door een brons- of goudkleurige blush die je aanbrengt op de koontjes van je wangen, op het puntje van je neus, op je kin en op weerszijden van je voorhoofd (die plekjes die in de zomer het snelste bruin worden omdat ze 'vooruitsteken'). Kies voor je ogen een glanzende brons- of goudkleurige oogschaduw en maak het geheel of met vooral veel mascara. Eenvoudig maar o zo zonnig!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!