Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Last van pukkeltjes? 10 tips

Last van pukkeltjes? 10 tips

door TRENDYSTYLEOok last van pukkeltjes of acne? We kunnen het probleem niet voor je oplossen (er zijn vele verschillen oorzaken voor die van persoon tot persoon zullen verschillen). Maar wel hebben we 10 tips voor je. 10 tips die vooral gebaseerd zijn op een goede hygiëne. 10 tips die kunnen verkomen dat je huid verergert.

Kom er niet aan.
Logisch, natuurlijk, maar het is toch goed om het in gedachten te houden. Voor je het weet, zit je met je vingers weer aan een pukkeltje. Leer het af!

Houd je huid schoon maar overdrijf niet.
Natuurlijk is het belangrijk om je gezichtshuid schoon te houden. Maar boen en schrob er niet al te grondig op los (in de hoop dat de pukkeltjes verdwijnen). Je zou de huid wel eens kunnen stimuleren om nog meer talg te gaan produceren. Houd vast aan twee keer per dag reinigen, met voor jouw huid geschikte producten.

Vermijd agressieve scrubs.
Vermijd agressieve scrubs, maar ga voor een milde scrub met zachte, kleine korreltjes. Ook hier is het weer belangrijk dat je een product kiest dat geschikt is voor jouw huidtype (laat je voorlichten in de apotheek of door de huisarts).

Vermijd producten die (veel) alcohol bevatten.
Alcohol droogt de huid uit, kan roodheid veroorzaken en kan de talgproductie stimuleren waardoor je huid alleen maar verergert.

Houd je haar uit je gezicht (ook 's nachts). Anders dan er wel eens gezegd wordt, worden acne en pukkeltjes niet veroorzaakt door een slechte hygiëne, maar een goede hygiëne kan wel helpen om ervoor te zorgen dat de huid niet verergert.

Houd je mobiele telefoon schoon.
Je hebt er geen idee van hoeveel bacteriën zich in de loop van de tijd op het schermpje en op de toetsen ophopen. En die houd je dan weer vrolijk tegen je gezicht! Niet bepaald hygiënisch. Haal daarom regelmatig een schoon en vochtig doekje over je mobiele telefoon (dit geldt ook voor je huistelefoon en het vaste toestel dat je op kantoor gebruikt).

Douche direct na lichamelijke inspanning.
Hitte en transpiratievocht doen een onrustige huid geen goed. Douche daarom direct na het sporten of andere lichamelijke inspanningen.

Pas op met sjaals.
's Winters willen we nog wel eens een sjaal voor ons gezicht trekken om ons te beschermen tegen de kou. Je creëert hiermee een warme, vochtige omgeving waarin het voor bacteriën goed vertoeven is. Doe dit daarom liever niet.

Gebruik een probleemgericht product.
Kies (wellicht in overleg met de drogist of apotheker) een probleemgericht product en gebruik het zoals op de verpakking aangegeven. Zie je na enkele weken nog geen resultaat, stap dan over op tip 10.

Raadpleeg je huisarts of een specialist.
Blijf je last houden van pukkeltjes en 'break-outs' (iets wat je dagelijks leven kan beïnvloeden omdat je je er onzeker door kunt gaan voelen), raadpleeg dan de huisarts of een specialist voor een gerichte en medisch verantwoorde aanpak.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!