Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Je eigen privé-spa

Je eigen privé-spa

door TRENDYSTYLEDe kalme en uitgebalanceerde luxe van een beautysalon geeft rust. De ambiance is tot in de puntjes verzorgd om een relaxed gevoel te bewerkstelligen. De lucht is fris en geparfumeerd, de verlichting soft en de vertrekken zijn vaak uiterst essentieel ingericht. De achtergrondmuziek is met zorg gekozen en draagt bij aan het algehele 'feel good'-gevoel.

Maar waarom zou je eenzelfde atmosfeer niet thuis, in je eigen badkamer, creëren? Leg jezelf in de watten. Maak van je badkamer je eigen privé-spa.

Stap 1: opruimen

Het opgeruimde, relaxte gevoel dat een spa je geeft, is mede te danken aan de essentiële inrichting en de 'leegte'. Trek eens een paar uurtjes uit voor de reorganisatie van je badkamer. Doe cosmetica en andere beautyproducten die je niet meer gebruikt, of niet bruikbaar meer zijn, weg. Maak ook de balans van de handdoeken, washandjes en badmatten op. Wat kan eigenlijk niet meer? Wat is aan vervanging toe?

Stap 2: schoonmaken

Luxe is een schone, heldere omgeving. Heb je de badkamer ontdaan van alle onnodige dingen, dan is het tijd om te soppen. Maak ook de hoekjes waar je gewoonlijk niet aan toe komt, goed schoon. Gebruik schoonmaakmiddelen met een fris parfum. Juist door op de details te letten, creëer je een prettige omgeving waar het aangenaam vertoeven is.

Stap 3: producten groeperen

De badkamer is nu al flink opgeknapt. Het is tijd om de producten die de kritische toets van stap 1 hebben doorstaan, een plaatsje te geven. Zet de dingen die je dagelijks gebruikt bij elkaar. Dingen die je maar zelden gebruikt, krijgen een plaatsje achter in het badkamerkastje. Make-upjes zet je bij elkaar zodat je tijdens het opmaken altijd een goed overzicht hebt.

Stap 4: shoppen voor mandjes en opbergdozen

Nu je enig idee hebt van de spulletjes die hun plaatsje in de badkamer zullen moeten vinden, is het tijd om te gaan shoppen voor wat handige mandjes of boxen waarin je je spulletjes kwijt kunt. Om het spa-gevoel te versterken, kun je het beste opbergdoosjes of mandjes in natuurlijke materialen kiezen: houten, vlechtwerk, biezen mandjes. Leg in de mandjes of opbergdozen een handdoekje dat je bij tijd en wijle kunt wassen, zodat alles mooi schoon blijft. De spulletjes die je dagelijks gebruikt, kun je bij elkaar op van die kleine vierkante dienblaadjes van donker hout plaatsen zodat je er direct bij kunt. Het maakt het bovendien gemakkelijker de badkamer schoon te houden, want je hoeft daarvoor niet elke keer alle spulletjes te verplaatsen, maar zet het blaadje met alles erop even weg.

Stap 5: kaarsen, parfum, bloemen

Is de badkamer brandschoon en zijn je al spulletjes netjes opgeborgen, dan is het tijd om atmosfeer te scheppen. Een stijlvol houdertje met waxinelichtje. Een geurige olie voor een fris parfum in de hele badkamer. Een glas met een enkele bloem voor het absolute luxegevoel. Misschien een chique plexiglas make-uphouder voor de kwastjes, de lippenstiften en andere cosmetica die je dagelijks gebruikt.

Stap 6: dagelijkse discipline

Na de restyling van de badkamer alias privé-spa is het vooral van belang dat je jezelf (en je badkamergenoten) aanwent om je spulletjes direct weer op zijn plaats terug te zetten. Let ook op details als het netjes opvouwen van handdoeken. Het zijn de kleine dingen die het 'm doen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!