Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Pedicure, please!

Pedicure, please!

Maak je 'onderdanen' klaar voor de 'blotetenen'-proef!

door TRENDYSTYLEVlak voor de zomer heeft men het altijd (en alleen) over de gevreesde 'bikini-proef'. Maar zijn jullie de belangrijke 'blotetenen'-proef vergeten?

Als het kwik maar even stijgt, zullen we hem allemaal moeten afleggen. Want open schoenen zijn iedere zomer weer een must. En dit jaar ontkom je er helemaal niet aan! (al kies je maar de trendy 'peep-toe' shoe). Meer dan ooit gaat de focus naar de voeten, die perfect, onberispelijk, ja zelfs sexy, moeten zijn. Je mag je casual vertonen, maar schiet je een paar sandaaltjes of teenslippers aan, zorg dan wel voor onweerstaanbare voeten. Dat geldt niet alleen voor modellen en actrices maar ook voor ons, gewone stervelingen...

Kijk maar eens om je heen. Je herkent ze direct, de pedicure addicted. Degenen die je, als je aan de kassa bij de supermarkt even naar beneden kijkt, herkent aan een onberispelijke french pedicure. Ja french pedicure op de teennagels. Dat, terwijl wij zelf nog problemen hebben met een acceptabele homemade french manicure.

Hoe lukt het ze toch om iedere keer weer met perfecte voeten voor de dag te komen? Een kwestie van gewoonte, misschien zelfs wel van centjes, denk je. Natuurlijk is een pedicure die door schoonheidsspecialiste, of beter nog door een in pedicure gespecialiseerd beautycenter de meest succesvolle oplossing. Maar ook thuis zul je, met een beetje goede wil (en wat oefening), van je voeten je tweede beste visitekaartje kunnen maken. Na je handen, of course.

- Laten we beginnen met ontharen: zonder een glad en haarloos huidje kun je open sandaaltjes wel vergeten (trek dan liever je hoge converse en een stoere broek aan). Let wel op dat je ook je enkels maar zelfs je tenen goed op haartjes controleert.

- Na de ontharingscrème, hars (of het handige scheermesje) verwen je je voeten met een warm badje met reinigend en verzachtend badzout (of een speciaal voetenbadje). Houd je voeten tenminste 10 minuten in het water. Pas dan zal de huid klaar zijn voor de volgende stap.

- Droog je voeten af met een zachte badstof handdoek en verwijder nu met puimsteen de harde, dode huid die zich in de loop der tijd in lagen ophoopt. Controleer vooral je hielen, de 'bal van je voet' (die het vooral van hakken veel te verduren heeft) en je tenen. Ga voorzichtig te werk zodat je de gezonde huid niet beschadigt.

- Geef de nagels nu een mooie vorm met een nagelvijl. Vermijd zo mogelijk nagelschaartjes of nagelclips om de nagels niet te beschadigen. Verwijder velletjes met een speciaal nagelriemschaartje. Ga hierbij uiterst voorzichtig te werk en neem er alle tijd voor. Houd het schaartje altijd horizontaal en knip nooit in de huid rond de nagels of in de nagelriemen. Als je maar even pijn voelt, heb je al te diep geknipt. Het is niet gemakkelijk om zelfs velletjes te verwijderen. Lukt het je niet, laat het dan een keer door een specialiste doen en laat je daarna uitleggen hoe je het zelf kunt doen.

- Breng nu een kleurloze basis en vervolgens de nagellak van je keuze aan. Scheid de tenen met watjes om de lak zo mooi mogelijk aan te brengen. Neem je tijd om de lak te laten drogen (ik las pas over een vrouw die haar teennagels tijdens het autorijden liet drogen door er de voetverwarming op volle toeren op te zetten - een geniaal idee maar je moet wel zonder de lak te beschadigen bij de auto komen). Kleurloze nagellak vergt het minste onderhoud en is het gemakkelijkst aan te brengen.

- Tot slot verwen je de huid met een goede vochtinbrengende crème. Je kunt daarvoor ook een body lotion gebruiken. Masseer de voeten goed om de bloedsomloop van je onderdanen waar dagelijks zoveel van gevergd wordt, goed te stimuleren. En wil je het helemaal goed doen, eindig deze pedicure dan met je voeten omhoog. Ga op je bed liggen en leg ze tegen de muur. Ideaal voor het afvoeren van vocht.

Nog een laatste opmerking: één keer in het jaar je voeten verzorgen, is natuurlijk niet voldoende. Wil je ze mooi houden, volg ons stappenplan dan tenminste één keer per week. Wie mooi wil zijn...

Meer over pedicure en voetverzorging op Trendystyle
Voeten: bloot & sexy
Verleidelijke voeten
Pedicure, please!
Hoe staat het met jouw voeten?
Met de voetjes bloot
Trend: pedicure met visjes


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!