Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Tips voor verzorgde voeten

Verleidelijke voeten

door TRENDYSTYLETips voor verzorgde voetenVerzorgde voeten met perfecte nagels zijn verleidelijk en sensueel, vooral in het voorjaar en in de zomer als we laarzen en sportschoenen verwisselen voor open sandaaltjes (maar let op! Verwaarloos je voeten in de winter niet! Hoe meer je er in de winter aan doet, hoe mooier je voeten in het voorjaar). Het is dus van belang dat we lief zijn voor onze voeten. Hier zijn onze tips om altijd met perfect verzorgde voeten voor de dag te komen.

Nagellak verwijderen
Allereerst verwijder je restjes nagellak met een nagellakremover zonder aceton (aceton maakt je nagels geel en verzwakt ze).

Scrubben
Vervolgens scrub je de huid van je voeten met een exfoliating crème. Voor je voeten kun je gerust een scrub gebruiken die voor je lichaamshuid bedoeld is. De huid wordt hierdoor gereinigd en glad.

Als je geen scrubcrème in huis hebt, kun je die zelf maken. Vermeng daartoe een handje maïsbloem met 1 eetlepel olie. Je kunt het beste amandelolie gebruiken maar olijfolie is ook goed. Voeg aan het mengsel vijf à zes druppeltjes eucalyptusessentie toe. Meng alles goed door elkaar en masseer je voeten met dezelfde zelfgemaakte scrub. Besteed daarbij extra aandacht aan de hardere delen zoals je hielen. Verwijder de scrubdeeltjes met lauw water.

Voetenbadje
Het geheim van een effectieve voetverzorging is het voetenbadje. Doe lauw water in een teiltje, voeg een geparfumeerde, niet schuimende badolie toe en baad je voeten daar ongeveer 10 minuten in.

Heb je geen specifieke voeten of badolie in huis, dan kun je in plaats daarvan een essentie in het water oplossen, zoals bijvoorbeeld tea tree essentie, een olie die afkomstig is van de theeplant en die disinfecterend werkt. Ook jojoba olie is uitstekend geschikt voor een verkwikkend voetenbadje.

Behalve badolie of een essentie kun je aan het water van je voetenbadje ook nog zeezout toevoegen. Heb je geen specifiek zeezout in huis dan kun je in plaats daarvan het zeezout uit de keukenpot gebruiken.

Puimsteen
Als de huid van je voeten nog vochtig en zacht is, ga je met puimsteen aan de slag om de harde deeltjes te verwijderen. Maak circulerende bewegingen en besteed vooral veel aandacht aan je hielen en voetzolen.

Nagels vijlen
Vijl je nagels met horizontale bewegingen en zorg ervoor dat je ze niet te kort maakt (dat zou wel eens tot ontstekingen kunnen leiden). Gebruik geen schaartjes of nagelclip. Daarmee kun je je nagels versplinteren of breken. Deze beschadigingen zie je vooral terug als je nagels weer gaan groeien.

Nagelriemen en velletjes
Gebruik een specifieke nagelriemverwijderaar, bijvoorbeeld speciale nagelolie, om de nagelriemen terug te drukken. Breng de olie op de nagelriemen en de huid rond je nagels aan, masseer de olie in en druk dan voorzichtig met een bokkenpootje de nagelriemen terug. Is het bokkenpootje dat je gebruikt van hout, doe er dan een watje omheen. Let op! Nagelriemen mogen niet worden geknipt (zeg dat ook tegen de schoonheidsspecialiste als ze haar nagelriemtang tevoorschijn haalt!). Je nagelriemen beschermen je nagels en zijn uiterst fragiel. Spring er zorgvuldig mee om. Druk de nagelriemen niet te ver terug. Dat kan ontstekingen opleveren. Heb je geen specifieke nagelriemolie in huis dan kun je amandelolie of jojoba-olie gebruiken.

De bloedcirculatie stimuleren
Na het voetenbadje en het terugdrukken van de nagelriemen is het tijd om je voeten te masseren. Gebruik hiervoor een voetencrème of een body crème die rijk is aan actieve bestanddelen en voedt de huid. Masseer behalve je voeten ook je enkels. Met je handen omvat je je voeten één voor één om de huid nog zachter te maken en om de bloedcirculatie te stimuleren.

Nagels lakken
Tenslotte verwijder je met een watje met lauw water crème- en olierestjes. Zorg ervoor dat met name je nagels goed schoon en droog zijn. Neem dan een papieren zakdoekje, rol het op en doe het tussen je tenen zodat die van elkaar gescheiden zijn. Breng nu eerst een kleurloze basislak aan. Werk van je grote teen naar je kleine teen. Als de basis droog is, breng je een tweede laag basislak aan. Pas als die droog is, ga je over op een gekleurde lak. Ook daarvan breng je twee lagen aan (wacht wel altijd tot de laatste laag droog is, lak niet over een nog natte laag heen). Verwijder vlekjes nagellak met een wattenstaafje dat je in een nagellakremover hebt gedoopt. Breng tenslotte een beschermende toplaag aan die je nagels extra glans geeft.

Als je geen nagellak in huis hebt of je je nagels even rust wilt gunnen, verwen ze dan extra met een amandeloliebadje. Amandelolie maakt je nagels glanzend en mooi.

Eksterogen of eelt
Je kunt beter niet zelf eksterogen of eelt verwijderen. Laat dat over aan de ervaren handen van de schoonheidsspecialiste of pedicure. Wat je wél zelf kunt doen, is je voeten iedere dag verwennen met een voetenbadje van ongeveer 10 minuten. Hierdoor blijven je voeten zacht en gezond. Onderschat het belang hiervan niet. Problemen aan je voeten kunnen een negatieve invloed hebben op je houding (je gaat anders lopen om de pijn van een eksteroog niet te voelen) en daardoor rugklachten veroorzaken. Wist je dat je het zelfs aan iemands gezicht kunt zien als hij/zij last heeft van zijn/haar voeten? Je bent dan namelijk sneller geneigd om te fronsen of je ogen even te sluiten. Zorg dus goed voor je voeten. Verwen jezelf af en toe met een professionele pedicure bij de schoonheidsspecialiste en verzorg je voeten zoals we hierboven hebben uitgelegd.

Doe je dat allemaal dan kun je je sandaaltjes al klaarzetten!

Meer over pedicure en voetverzorging op Trendystyle
Voeten: bloot & sexy
Verleidelijke voeten
Pedicure, please!
Hoe staat het met jouw voeten?
Met de voetjes bloot
Trend: pedicure met visjes


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!