Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Bloot & sexy

Voeten: bloot & sexy

door TRENDYSTYLEMeer dan ooit mogen ze gezien worden: onze voeten. Sandalen met hoge hakken en blote tenen, teenslippers met gekleurde stenen en schelpjes en niet te vergeten de momenteel o zo populaire peep toe schoenen (schoenen die een klein stukje van je 'middelste' tenen laten zien). De mode-ontwerpers hebben er alles aan gedaan om van onze blote voeten een kostbaar en verleidelijke accessoire te maken. Ze moeten er natuurlijk wel onberispelijk en verzorgd uitzien.

Voetenbadjes & co.
De afgelopen maanden hebben we onze voeten verstopt in dichte schoenen. Nu staan ze in het middelpunt van de belangstelling en vragen ze om extra aandacht.

Om te beginnen is het aan te raden om tenminste een keer per maand een pedicure door de schoonheidsspecialiste te laten doen. Zij weet precies hoe zij eksterogen en andere onesthetische imperfecties moet behandelen.

Thuis verzorg je je voeten met verfrissende lauwwarme voetenbadjes waarin je zout of een speciaal voetverzorgingsproduct hebt opgelost. De huid van de voeten is ongeveer vier keer zo dik als de rest van onze huid. Als je bedenkt dat ons hele gewicht op onze voeten steunt, is het niet te verbazen dat ze ruwe plekjes vormen. Ga deze te lijf met een stukje puimsteen.

Vergeet niet je huid regelmatig te scrubben (ook de bovenkant van je voeten). Breng verder iedere dag een verzorgende crème aan. Eens per week kun je je voeten verwennen met een speciaal voetenmaskertje (je kunt daarvoor ook een gezichtsmasker gebruiken).

Topmodellen hebben de goede gewoonte om voor het naar bed gaan een crème op basis van cacaoboter op hun voeten aan te brengen. Probeer het maar eens. Trek na het insmeren een paar katoenen kousen aan en laat de crème gedurende de nacht intrekken. Het resultaat: zijdezachte voeten.

Nagellak - kies de juiste kleur

Donkere tinten alleen voor bevallige voetjes
Donkere kleuren zoals bruin, blauw en zwart vestigen de aandacht op je tenen en nagels. Gebruik deze tinten alleen als je mooi gevormde tenen hebt. Denk er verder aan om voordat je een felgekleurde nagellak aanbrengt, je nagels te beschermen met een basislak. Een nadeel: donkere nagellak beschadigt snel. Als je geen tijd hebt om dagelijks je nagellak bij te werken, kun je beter voor een lichte kleur kiezen.

Felle kleuren voor een shocking effect
Neon oranje, felrood, fuchsia en andere shocking kleuren doen zomers en blij aan en staan iedereen. Net zoals de donkere kleuren moeten deze tinten perfect zijn aangebracht. Let erop dat ook felle kleuren de aandacht op je voeten vestigen. Wil je het helemaal bont maken, dan kies je voor elke teennagel een andere felle kleur.

Pastels voor zongebruinde voeten
Pastels en oranjeachtige tinten doen het goed als je zongebruinde voeten hebt, net zoals melkwit en zachtroze.

Trend: french-manicure voor je teennagels
French-manicure (zachtroze nagels met een wit randje) mag nu ook op je teennagels, maar het witte randje moet niet te dik zijn. Het geheel moet natuurlijk blijven.

Meer over pedicure en voetverzorging op Trendystyle
Voeten: bloot & sexy
Verleidelijke voeten
Pedicure, please!
Hoe staat het met jouw voeten?
Met de voetjes bloot
Trend: pedicure met visjes


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!