Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Ontharen

Ontharen in vogelvlucht

door TRENDYSTYLEZoals iedereen weet, bestaan er verschillende manier om te ontharen. Sommige methodes zijn pijnlijk, andere definitief (en evenzo goed pijnlijk). Sommige leveren langdurige resultaten op, andere vragen al binnen enkele weken, soms dagen, om herhaling. We laten de technieken met hun voor- en nadelen nog eens even de revue passeren.

Het klassieke scheermesje
Een eenvoudige methode, geschikt voor grote oppervlakken, economisch. Nadeel: de haartjes komen snel terug en het scheren kan de huid gemakkelijk irriteren.

Ontharingscrème
Net wat minder snel, eenvoudig en economisch dan het klassieke scheermesje, maar het resultaat duurt wel net iets langer. Ook hier kunnen zich huidirritaties - zelfs allergieën - voordoen (maar de methode is in het algemeen minder irriterend dan het scheermesje - wel van tevoren altijd even testen!).

Elektrisch scheerapparaatje
Snel, schoon, duurzaam. Nadeel: de haartjes kunnen ingroeien en de haarzakjes kunnen ontsteken (folliculitis).

Harsen
Redelijk duurzame resultaten (enkele weken) en geschikt om ieder type haartje te verwijderen. Nadeel: behoorlijk bewerkelijk en duurder dan de bovenstaande methodes.

Elektrolyse (elektrische ontharing)
Alleen geschikt voor de kleinere oppervlakken, duurzaam als niet definitief. Vereiste: professionaliteit van degene die de elektrolyse uitvoert. Het is een precies werkje dat - indien niet goed uitgevoerd - littekens kan opleveren. Nadeel: behoorlijk pijnlijk en tijdrovend

Laser
Geschikt zowel kleine als grotere oppervlakken. Het resultaat is duurzaam, de methode is echter kostbaar en er zijn meerdere behandelingen nodig. Daarna geldt een jaarlijkse 'onderhoudsbeurt' om dat deel van de haartjes dat nog terugkomt, te verwijderen. In de regel wordt laser als minder pijnlijk dan elektrolyse ervaren.

Ontstoken haarzakjes
Het scheermesje, maar ook het elektrisch scheerapparaatje en harsen kunnen ontstoken haarzakjes als gevolg hebben. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kun je de te ontharen zones voorbereiden met een vochtinbrengende crème of gel die je enige tijd van tevoren aanbrengt. Ontstoken haarzakjes kun je behandelen met een speciale crème die bij de apotheek verkrijgbaar is.

Sterker en meer haar door gebruik van het scheermesje?
Het zou niet wetenschappelijk bewezen zijn dat het scheermesje de groei van de haartjes stimuleert.

Haargroei remmen
Behalve het haar te verwijderen, is het ook mogelijk om het te remmen, met haargroeiende crèmes. Informeer ernaar bij je schoonheidsspecialiste.

Meer over ontharen op trendystyle
Weg met die haartjes
Ontharen: voorzichtigheid geboden!
Ontharen in vogelvlucht
De seksuele betekenis van ontharen
Ontharen: de 'total nude' trend


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!