Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Hoe kies je je nagellak? Welk merk? Welke kwaliteit?

Hoe kies je je nagellak? Welk merk? Welke kwaliteit?

door TRENDYSTYLE
Het aanbod nagellak is groot en vaak is het bepaald niet eenvoudig om een keuze te maken. De kleur is natuurlijk een belangrijke leidraad tijdens het shoppen van lakjes. Maar er zijn meer factoren die meespelen. Het merk, de kwaliteit, de prijs, de gelegenheid.

1. Wat verwacht je van een nagellak?

Eigenlijk is er één basisvraag die je direct goed op weg helpt bij je keuze: wat verwacht je van de nagellak die je wilt gaan kopen?

Heb je een feest en wil je met speciale effecten voor de dag komen of heb je je zinnen gezet op een bepaalde kleur, dan zul je het misschien voor een keertje niet zo erg vinden als de lak niet helemaal '5-free' is (en dus geen tuoleen, formaldehyde, Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde Resin en Camphor bevat). Gaat het om een lakje dat je elke dag wilt gebruiken, dan kijk je daar misschien sneller naar. Of misschien ook niet. We zijn allemaal anders :-) Ga je op vakantie en wil je zo lang mogelijk even geen omkijken naar je nagels hebben, dan staat de duurzaamheid van de lak bij je keuze voorop. En loop zomaar tegen een kleurtje op waar je helemaal verliefd op bent, dan zijn prijs en kwaliteit misschien even helemaal niet meer belangrijk.

De eisen die we aan nagellak stellen verschillen dus per keer. Zorg er daarom voor dat je helder voor ogen hebt voor welke gelegenheid je de lak wilt gebruiken.

2. Informeer jezelf

Natuurlijk kun je pas echt een goede keuze maken als je kennis van zaken hebt. Hoe weet je of een lak goed blijft zitten, welke lakjes geen schadelijke stoffen bevatten en welke merken de meest trendy kleurtjes hebben? Een beetje kennis kan hier geen kwaad. Lees op internet, in de tijdschriften, lees artikelen over nagellakmerken en de ervaringen van anderen.

3. Op onderzoek uit

Uiteindelijk is je eigen ervaring natuurlijk doorslaggevend. Maak dankbaar gebruik van testers bij de parfumerie, ga aan de slag met de monstertjes die je cadeau krijgt en probeer verschillende nagellakmerken (doe ook eens een greep in de beauty van je vriendinnen!).

4. De prijs

Natuurlijk speelt de prijs ook een rol bij je keuze en deze factor kan soms behoorlijk beperkend werken. Ons advies hier is om te zoeken naar de juiste balans tussen prijs en kwaliteit. En om voor ogen te houden dat die niet altijd hetzelfde hoeft te zijn. Voor sommige gelegenheden is een goedkoop en snel lakje in een trendy kleurtje al goed genoeg. Voor dagelijks gebruik kies je weer anders. En hiermee komen we weer terug bij punt 1.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!