Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Mooi op de ski's

Mooi op de ski's

door TRENDYSTYLEAdequate bescherming van je huid tegen de zon is een must

Hartje winter - tijd om de ski's onder te binden: een favoriete manier om er in het koude seizoen even tussen uit te breken. Maar let op! Want juist in deze periode is onze huid zeer delicaat. De kou en wind van de afgelopen wintermaanden hebben hun invloed op het vochtgehalte van onze huid doen gelden en het zomerbruin dat de huid enige bescherming tegen de zonnestralen biedt, is allang vervlogen.

Daarom is het belangrijk dat we onze huid op de ski's extra goed beschermen. Want niet alleen stellen we onze huid - na lange en donkere maanden - ineens weer bloot aan de zon, maar we zoeken direct ook wel heel extreme situaties op: besneeuwde berghellingen die het effect van de zon nog eens versterken. Bescherm je huid dus goed!

Hydraterende dagcrème en oogcrème

Allereerst is het een goede gewoonte om altijd - dus iedere dag, waar je ook bent en wat je ook doet - een hydraterende crème met een zonnefilter te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je je huid onbeschermd blootstelt aan de zon. De meeste dagcrème bevatten tegenwoordig wel een beschermingsfactor. (Daarnaast is het altijd aan te raden om een speciale anti-zonnebrandcrème te gebruiken om de zon (en vroegtijdige veroudering) geen kans te geven, zie hieronder).

Verder verdient de huid rond de ogen extra aandacht. De huid is daar dunner en delicater. Om rimpeltjes te voorkomen is het van belang de huid soepel te houden. Dat geldt met name voor een weekje op de ski's als je huid wordt blootgesteld aan wind, kou en zon. Breng 's morgens en 's avonds een oogcrème aan. Overdag zal de crème je huid vooral beschermen, 's nachts helpt een oogcrème je huid herstellen. Draag verder altijd een zonnebril van goede kwaliteit met een UV-filter. Hiermee bescherm je je ogen maar voorkom je tegelijkertijd rimpels. We hoeven onze ogen immers niet meer dicht te knijpen om ze te beschermen tegen het felle zonlicht.

Sunblock

Behalve een dagcrème en een oogcrème is het natuurlijk van belang om een anti-zonnebrandcrème met een hoge factor of een sunblock te gebruiken. De verleiding is vaak groot om een lage(re) factor te kiezen zodat we met een diepbruine tint huiswaarts kunnen keren. Maak deze vergissing niet. Ook met een hoge factor krijgt je huid een gezonde bruine tint en bovendien voorkom je dat je vervelt (heel anti-esthetisch!). Ben je niet tevreden over je bruine kleurtje dan kun je altijd nog een zelfbruinende crème gebruiken. Zelfbruinende crèmes zijn gemakkelijk op te brengen en vlekken niet. Ze zorgen binnen een paar uur voor een gezonde bruine kleur.

Lippen beschermen met een balsem met UV-filter

Heel belangrijk zijn tot slot je lippen. Voorkom velletjes en kloofjes door ze regelmatig te verzorgen met een lippenbalsem met een hoge beschermingsfactor. Ook hier geldt weer dat het beter is te investeren in een goed product. Veel balsems bestaan voor een groot deel uit was. De was beschermt de lippen tegen invloeden van buitenaf maar verzorgt ze niet en heeft zelfs de neiging om vocht aan de lippen te onttrekken. Daarom is het beter om een kwalitatief goede lipbalsem te gebruiken.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!