Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Huidverzorging: een mooie winterhuid

5 Tips voor een mooie winterhuid

De zon mag dan niet goed zijn voor je huid, de winterkou is ook eerder een vijand dan een vriend.

door TRENDYSTYLEIedereen kent dat trekkerige gevoel wel. Je huid voelt schraal aan en is weinig elastisch. Als je jezelf toevallig in een winkelruit weerspiegeld ziet, schrik je van je eigen vertrokken gezicht. En als je lacht, lijkt het wel of je gezichtshuid 'barst' zoals porselein dat met te heet water gewassen is.

Bescherm je huid met een vette crème

In de winter heeft je huid extra bescherming nodig. De lage temperaturen zorgen ervoor dat de lucht droger is dan in de zomer. De koude wind geselt je gezicht. Je huid krijgt te kampen met vochttekorten en wordt bovendien blootgesteld aan venijnige invloeden van buiten af. De verwarming in huis maakt het er niet beter op.

Beschermen is dan ook regel nummer één. Is je huid je lief, zorg er dan voor dat je je huid overdag beschermt met een vrij vette crème die als het ware als een barrière werkt. Is je huid erg droog of heb je last van couperose (kleine gesprongen adertjes) zorg er dan voor dat je je huid iedere keer voordat je naar buiten gaat, goed insmeert.

Bedek je gezicht verder zo veel mogelijk met een sjaal (zeker als je op de fiets zit of gaat wandelen) om directe blootstelling aan de elementen zoveel mogelijk te voorkomen.

Houd het vochtgehalte op peil

Een vette crème werkt beschermend, maar je huid heeft meer nodig. Houd het vochtgehalte van je huid op peil met een vochtinbrengende crème. 's avonds voor het slapen gaan, breng je verder een voedende crème aan zodat je huid gedurende de nacht de gelegenheid krijgt zich te herstellen. Staat de verwarming de hele dag hoog, dan kun je verder overwegen om een luchtbevochtiger aan te schaffen om verdere uitdroging te voorkomen.

Scrub regelmatig

Verder is het belangrijk je huid regelmatig te scrubben (afhankelijk van je huid één à twee keer per week). 's Zomers mag scrubben dan funest zijn voor je goudbruine kleurtje, 's winters doet een goede peeling je teint alleen maar goed. Een scrub of peeling verwijdert de dode huidcellen en daarmee ook de grauwe tint die ons gezicht in het koude seizoen vaak ontsiert. Vochtinbrengende en voedende crèmes werken bovendien beter als je huid ontdaan is van de dode huidcellen.

Foundation beschermt

Je mag je winterse teint natuurlijk ook best een beetje helpen met een mooie foundation. Maar al te vaak wordt nog gedacht dat foundation schadelijk is voor je huid. De formules van tegenwoordig zijn echter uiterst geavanceerd en verzorgen en beschermen je huid zelfs. De meeste foundation bevatten bovendien een spf-filter die je huid tevens tegen de schadelijke invloeden van de zon beschermt (ook in de winter kun je je nog lelijk op de kracht van de zon verkijken).

Wel is het zo dat je huid 's winters vaak om een andere foundation vraagt dan in de zomer. Heb je een droge huid, dan heeft je huid baat bij de vloeibare, misschien zelfs wat vettere formules. Is je huid vet of gemengd, gebruik dan liever een compacte foundation. Breng wel altijd een wat vettere crème onder je foundation aan (dat je huid vet is, wil nog niet zeggen dat deze geen bescherming tegen de winterkou behoeft). Wacht met het aanbrengen van de foundation tot de crème helemaal ingetrokken is. Doe je dat niet, dan heb je grote kans dat je huid gaat glimmen.

Vergeet de rest van je lichaam niet

Niet alleen je gezicht heeft het in de winter zwaar te verduren, ook je lichaamshuid droogt in de winter sneller uit en heeft dus extra verzorging nodig. Maak er een goede gewoonte van om je lichaamshuid tenminste één keer per dag, en ieder geval na iedere douche of ieder bad, grondig in te smeren. Douche of baad verder niet al te lang en ook niet te heet om verder uitdrogen te voorkomen. Gebruik verder geen zeep maar een vochtinbrengend, mild badproduct.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!