Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Mooie handen krijg je zò

Mooie handen krijg je zò

door TRENDYSTYLEHeb je geen tijd gehad om je nagels te laten doen, maar zien ze er niet uit? Dan zul je zelf aan de slag moeten. In dit artikel leggen we je uit hoe je zelf je handen kunnen verzorgen - met specifieke producten of met producten die je vast en zeker nog wel in het keukenkastje hebt staan...

- Allereerst verwijder je (restjes) nagellak. Gebruik hiervoor een nagellakremover zonder aceton, want aceton maakt je nagels geel en verzwakt ze.

- Breng dan een olie voor de nagelriemen op de nagelriemen en de huid rond je nagels aan en masseer de olie zachtjes in om huid en nagelriemen te verzachten. Druk daarna voorzichtig met een bokkenpootje de nagelriemen terug. Is het bokkenpootje van hout, doe er dan een watje omheen om ervoor te zorgen dat je je nagelriemen niet beschadigt.

- Je nagels zijn nu klaar om gevijld te worden. Knip je nagels niet! Het gebruik van nagelschaartjes en tangetjes is voorbehouden aan de schoonheidsspecialiste. Met deze instrumenten kun je gemakkelijk schade aan je nagels toebrengen. Gebruik daarom een kartonnen vijl. Maak horizontale bewegingen. Als je je nagels een ovale vorm wilt geven, zorg er dan voor dat je het gedeelte waar je nagels je huid raken niet vijlt. Eigenlijk mag je alleen komen aan het gedeelte waar je nagel uitsteekt en dus geen contact heeft met de huid.

- Masseer vervolgens je handen met een specifieke crème, bijvoorbeeld renovance van perfect forms van germaine de capuccini. Dit is een hydraterende crème die de huid beschermt tegen de schadelijke invloed van de zon en die dus donkere vlekken voorkomt. Heb je geen specifieke crème in huid, dan kun je ook je handen ook vertroetelen met het vruchtvlees van een avocado. Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Het vruchtvlees van de avocado is heel voedzaam. Masseer het in je huid, laat het enkele minuten intrekken en maak je handen vervolgens met een tissue schoon.

- Na deze massage is het tijd voor een 'nagelbadje'. Doe daartoe in twee kleine kommetjes lauw water waaraan je 1 eetlepel olijfolie hebt toegevoegd. Olijfolie maakt je nagels sterk en glanzend. Houd je vingertoppen 5 à 10 minuten in dit nagelbadje. Verwijder daarna met een zacht borsteltje de laatste velletjes en droog je handen goed af. Breng een beschermende crème aan.

- Tot slot lak je je nagels. Allereerst breng je een kleurloze basislak aan. Je kunt je nagels het beste lakken door eerst op het midden van je nagels de lak aan te brengen en dan pas aan weerszijden. Als je het goed doet, breng je een laag dus in drie 'pennenstreken' aan. Als de basislak droog is, ga je door met de gekleurde lak. Wacht totdat deze laag droog is voordat je de tweede laag aanbrengt. Corrigeer daarna met een wattenstaafje met nagellakremover kleine 'foutjes' en completeer je meesterwerk met een beschermende lak die je nagels bovendien extra glans geeft. Laat de nagellak vijftien tot twintig minuten drogen (een hele opgave in deze drukke tijden).

Meer over manicure en nagel verzorging op Trendystyle
Ingescheurde nagel?
Tips voor een doe-het-zelf manicure
Mooie handen krijg je zo
Wat vertellen jouw nagels je?
Verzorging van de nagels
Nagelweetjes
Nagellak en de laatste nageltrends
French manicure
Trendy nagels met een zomers kleurtje
Nageltrends


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!