Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Manicure. Ken jij deze risico's?

Manicure. Ken jij deze risico's?

door TRENDYSTYLEEen van de verwenmomenten voor de vrouw is het laten verzorgen en lakken van de nagels. Toch is het goed om erbij stil te staan dat de producten die tijdens een manicure worden gebruikt soms wat onaangename probleempjes aan de huid of nagels kunnen geven. En nog belangrijker is het om deze problemen op tijd te herkennen.

Zo kan het gebruik van nagelproducten met formaldehyde allergische reacties opleveren en je nagels uitdrogen. Formaldehyde komt vooral in nagelverharders voor. Veel nagellakproducten zijn tegenwoordig echter formaldehyde vrij. Dit staat vaak expliciet op de verpakking vermeld. Het is wellicht goed om dat even te checken.

Sommige nagellakproducten bevatten sporen van nikkel waardoor contactallergie kan optreden. Verder kunnen vooral donkere nagellakkleuren de nagels een gelig aanzien geven of gelige vlekken veroorzaken. Deze vlekken verschijnen meestal zo'n 7 dagen na het aanbrengen van de nagellak. Gelukkig vervagen ze na het verwijderen van de nagellak ook weer betrekkelijk snel. Toch is het beter om langdurig gebruik van donkere kleuren te vermijden en om in ieder geval eerst een kleurloze lak aan te brengen om de nagels te beschermen.

Langdurig gebruik van nagellak kan de nagels ook fragiel maken. In sommige gevallen kan het nageloppervlak wittig en breekbaar worden. Soms wordt dit verschijnsel verward met een kalknagel of schimmelnagel. Raadpleeg in deze gevallen de huisarts en stop met lakken.

Verder blijkt in de praktijk dat ook de producten die worden gebruikt om de nagelriemen los te maken en vervolgens gemakkelijker te verwijderen schade kunnen toebrengen aan de nagels of allergieën kunnen veroorzaken.

Dan maar niet meer naar de manicure? Nee, absoluut niet. Zo'n verwenmoment mag je jezelf niet ontzeggen. Ga alleen even na of er kwalitatief goede producten worden gebruikt en stop direct met het gebruik van een product als het problemen geeft. Overigens is het ook belangrijk dat de manicure op een hygiënische en verantwoorde manier wordt uitgevoerd maar dat is weer een heel ander verhaal.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!