Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Donkere kringen onder je ogen

Donkere kringen onder je ogen

door TRENDYSTYLEAls je hoopt dat we je in dit artikel een directe oplossing voor de kringen onder je ogen aanreiken, dan moeten we je teleurstellen. Het is niet gemakkelijk om van donkere kringen af te komen. Een wondermiddel is er niet. Maar afhankelijk van de oorzaak, kun je wel wat kleine maatregelen nemen.

Er zijn veel verschillende oorzaken voor donkere kringen aan te wijzen. Donkere kringen kunnen duiden op de aanwezigheid van een ziekte of allergie. Raadpleeg een arts als je vermoedt dat dit de oorzaak van je donkere kringen kan zijn of om uit te sluiten dat jouw kringen te wijten zijn aan een ziekte of allergie.

Voorbeelden van andere oorzaken zijn een dunnere huid onder de ogen, overmatige pigmentatie, te weinig slaap of - iets waar niet vaak aan gedacht wordt - simpelweg de vorm van het bot (de oogkas).

Dunne huid onder de ogen

In de loop van de jaren kan de tere huid onder de ogen dunner worden. De bloedvaatjes worden meer zichtbaar en geven de indruk van een donkere kring onder de ogen. Ook kan de huid ten gevolge van blootstelling aan de zon dunner worden. Het is in ieder geval belangrijk om de huid onder je ogen goed te beschermen tegen uv-straling.

Overmatige pigmentatie

Het gebruik van een antizonnebrandfilter is ook van belang als de donkere kringen het gevolg van zijn overmatige pigmentatie van de huid onder de ogen. Zorg ervoor dat de huid zo min mogelijk onbeschermd wordt blootgesteld aan de zon.

Slaaptekort

Worden de kringen veroorzaakt door een slaaptekort dan is bijslapen natuurlijk het advies. Overigens is niet precies duidelijk waarom slaaptekort tot donkere kringen luidt. Er wordt wel geopperd dat je er bleker uitziet als je te weinig slaapt waardoor de huid onder je ogen donkerder lijkt. Ook zou de bloedcirculatie van slaaptekort te lijden hebben en donkere kringen kunnen veroorzaken.

Schaduw door vorm bot

Een andere oorzaak van donkere kringen onder de ogen kan de vorm van het bot zijn. Soms is het bot zodanig gevormd dat het een soort 'dal' onder het oog vormt. Door schaduwvorming lijkt de huid onder de ogen dan donkerder. Sommige dermatologen lossen dit tegenwoordig op door het 'dal' onder de ogen op te vullen met injecties met hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die ook gebruikt wordt om rimpels op te vullen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!