Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Je huid in de kou

7 Tips voor een stralende winterhuid

Net zoals wijzelf ondervindt ook onze huid (veel) stress. Emotionele stress, bijvoorbeeld stress op het werk of vanwege familieomstandigheden, beïnvloedt de huid negatief.

door TRENDYSTYLENet zoals wijzelf ondervindt ook onze huid veel stress. Emotionele stress, bijvoorbeeld stress op het werk of vanwege familieomstandigheden, beïnvloedt de huid negatief. Als wij gestresst zijn, eten we onregelmatig en slapen we vaak slecht. Dit heeft zijn weerslag op de huid.

Dat geldt ook voor externe factoren, zoals zon, wind en kou. Wij moeten onze crèmes aanpassen aan de weersomstandigheden. In de zomer heeft de huid een vochtinbrengende crème nodig die de huid goed laat ademen. In de winter heeft de huid meer behoefte aan een vettere crème (net zoals we ook meer vetten eten om ons tegen de kou te beschermen).

Hoe moeten we onze huid in het najaar en de winter verzorgen?

1. Gebruik een voedende crème op basis van vitaminen

Met name vitamine A (retinol) is belangrijk, zeker als je boven de dertig bent. Vitamine A is een anti-oxidant. Deze vitamine beschermt de huid en maakt deze minder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Retinol remt bovendien het verouderingsproces. Als je jong bent, vernieuwt je huid zich elke 28 dagen. Als je ouder wordt, wordt dit proces langzamer (30 of meer dagen). De huid wordt slap en de eerste rimpels verschijnen. Retinol versnelt het vernieuwingsproces en stimuleert bovendien de productie van collagene.

2. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt

Je huid vernieuwt zich met name 's nachts, in het donker. In de winter heb je meer slaap nodig dan in de zomer. Pas je ritme hieraan aan en geef je huid de rust die deze nodig heeft.

3. Peeling + vochtinbrengende behandeling

Na de zomer is het altijd een goed idee om een peeling te doen. De dode huidcellen die zich in de loop van de zomer hebben opgehoopt, worden verwijderd. De huid kan nu weer ademen en voedingsstoffen uit de crèmes worden weer goed opgenomen. Na een grondige peeling is een vochtinbrengende behandeling aan de beurt. De huid heeft in de zomer veel vocht verloren, met name als je veel in de zon hebt gelegen. Na deze behandelingen, kun je - in overleg met de schoonheidsspecialiste - nog een behandeling op basis van retinol doen. Heb je een vette huid, dan kun je beter voor een speciale behandeling kiezen. Een gezichtsreiniging is niet voldoende. Die is er alleen op gericht op het overtollige vet te verwijderen; een behandeling moet erop gericht zijn om de vetproductie weer in evenwicht te brengen. Als je je huid 's winters goed behandelt, zul je daar 's zomers zeker profijt van hebben. De huid is beter beschermd tegen de zon en er zullen minder snel bruine pigmentvlekken ontstaan.

4. Verwijder zo veel als mogelijk schadelijke factoren

Roken, drinken, zonnebankjes, air conditioning (dit geldt natuurlijk ook voor de zomer).

5. Bedek je handen en gezicht

Deze lichaamsdelen staan vaak bloot aan kou en wind. Bedek bij extreme kou of wind je gezicht met een sjaal en zorg ervoor dat je altijd handschoenen draagt.

6. Aarzel niet om een foundation te gebruiken

Er wordt wel gezegd dat foundation (en poeder) niet goed zijn voor je huid. Ze zouden je poriën verstoppen en je huid zou verouderen. Dit geldt niet voor de huidige producten, die heel geavanceerd zijn: ze verzorgen en beschermen je huid tegen kou en smog. Kies wel een product dat bij jouw huid past. Een droge huid heeft een hydraterende foundation nodig, voor een vette huid kies je een matte basis.

7. Vergeet je handen niet!

De huid van je handen veroudert in de regel sneller dan je gezichtshuid en vertoont vaak bruine vlekjes. Dit komt doordat de huid van je handen minder vet bevat en bovendien meer blootstaat aan allerlei schadelijke invloeden (denk eens aan een kapster die vaak met water in aanraking komt). Zorg er dus voor dat je je handen regelmatig met een voedende crème verwent. Geef ze ook eens een maskertje (je kunt hiervoor een gezichtsmasker gebruiken).


MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.