Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Zo bescherm je je huid in de winter

Zo bescherm je je huid in de winter

Je huid heeft het in de winter soms zwaar te verduren. Blootstelling aan koude lucht maakt je huid gevoeliger.

door TRENDYSTYLEJe huid heeft het in de winter soms zwaar te verduren. Blootstelling aan koude lucht maakt je huid gevoeliger. Hierdoor kunnen je wangen rood kleuren en kan je huid droger aanvoelen dan gewoonlijk. Dit komt omdat je huid te weinig gevoed wordt om een barrière tegen de kou te kunnen vormen.

Bij extreme kou kan je huid soms zelfs zo gevoelig worden dat deze irriteert en het contact met crèmes of andere cosmetische producten niet fijn aanvoelt. Ook kan je huid op sommige punten, vooral rond de lippen en in de U-zone, zichtbaar gaan schilferen.

Milde reinigingsmelk en een vochtigwarm handdoekje

Om je huid ook 's winters in een goede conditie te houden, is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Reinig je huid 's morgens en 's avonds met, bij voorkeur, een milde reinigingsmelk. Huidexperts raden wel aan om het product goed in de huid te masseren en het vervolgens te verwijderen met een vochtigwarm handdoekje. Niet alleen reinig je je huid op deze manier grondig, maar ook voelt de lichte warmte op je huid prettig aan.

Altijd een SPF

Verder is het belangrijk om 's winters vooral voedende crèmes te gebruiken die een barrière tegen de kou vormen en temperatuursverschillen zoveel mogelijk afzwakken. Ga je skiën dan is een crème met een (hoge) SPF natuurlijk een must. Eigenlijk zou je je huid altijd, winter of niet, met een antizonnebrandcrème moeten beschermen. Wil je geen specifieke zonnebrandcrème gebruiken, kies dan in ieder geval een dagcrème met een SPF.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!