Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Huidverzorging voor het slapen gaan

Zo verzorg je je huid voordat je gaat slapen

Slaap jij wel eens 'in je make-up'? Voor een keertje is het niet erg, maar wil je je huid mooi houden, dan zul je deze regelmatig - en dat wil zeggen: iedere dag - goed moeten verzorgen. De routine voor het slapen gaan speelt daarbij een belangrijke rol.

door TRENDYSTYLEHuidverzorging

Iedere vrouw heeft zo haar eigen routine en zolang je je huid voor het slapen gaan goed reinigt, is er niets aan de hand. Maar soms is het wel eens lekker om van routine te veranderen en je huid extra te verwennen. We hebben een klein programmaatje voor je dat je huid een extra boost kan geven.

Allereerst begin je 's avonds natuurlijk met het reinigen van je huid. Er bestaan verschillende producten: op waterbasis, op oliebasis, schuimende producten. Een klassiek product dat zacht is voor je huid is een reinigingsmelk en dat is altijd prima.

Reinig je gezicht grondig en verwijder het vuil met watjes of, voor een extra verwennerij, met een warme en vochtige handdoek die je een paar keer over je gezicht haalt. De handdoek moet natuurlijk wel schoon zijn.

Laat de huid hierna een paar seconden rusten en verwen 'm dan met een reiningstonic (zonder alcohol). Meestal gebruiken we hiervoor een watje, maar probeer het product eens met je vingers op je huid te tippen. Het voelt echt verfrissend aan. Houd je van een fijne mist dan kun je de tonic ook op je gezicht sprayen. Verzeker je ervan dat het sprayflesje waar je de tonic in overgiet goed uitgewassen is.

Is je huid helemaal schoon en fris breng dan een voedend serum op de huid aan. Daarna volgt een voedende crème die je zachtjes met je vingertoppen in de huid masseert. Hierdoor wordt het product verwarmd en trekt het beter in.

Wil je voor het slapen gaan een kalmerend of voedend masker aanbrengen, ga dan voor een masker in crèmevorm dat langzaam in de huid trekt en dat niet met water hoeft worden afgespoeld zodat je ermee naar bed kunt. Wissel het type masker af. Soms heb je meer baat bij een kalmerend masker, soms bij een voedend of zelfs een liftend masker.

Soms hebben je ogen extra aandacht nodig. Na een lange werkdag is het heerlijk om ze te verwennen met een oogmasker van kamillethee. Kamille werkt ontstekingremmend en helpt bij gezwollen oogleden. Je kunt de afgekoelde zakjes direct op je oogleden leggen of watten in de thee drenken.

Verder is het een goede gewoonte om je huid regelmatig, zo ongeveer één keer per week, te scrubben met een delicaat product.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!