Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Anti-rimpelcrèmes in de zomer

Welke huidverjongingsproducten of anti-rimpel crèmes gebruik je in de zomer?

door TRENDYSTYLEOp enkele uitzonderingen na is een mooie huid voor iedereen vooral een kwestie van hard werken. Het is een kwestie van je huid (leren) kennen, goed onderhouden en van een goede kennis van het steeds groeiende assortiment huidverjongingsproducten en anti-rimpelcrèmes. Verder is het natuurlijk heel belangrijk dat je weet hoe en wanneer je de moderne anti-aging producten moet gebruiken.

Een interessante vraag in dit kader is welke anti-agingcrèmes je in de zomer gebruikt. Hoe combineer je huidverjongingsproducten en de zon? Als je regelmatig anti-aging crèmes gebruikt is het goed om even bij deze vraag stil te staan. Sommige producten bevatten namelijk actieve stoffen waarmee je beter niet de zon kunt ingaan.

Peelings en exfoliërende producten in de zomer

Vooral als je een professionele peeling laat doen, is het belangrijk om uit de zon te blijven. Deze behandeling kun je doorgaans beter tot het najaar uitstellen, zeker als je nog een zonvakantie in het vooruitzicht hebt.

De exfoliërende huidproducten op basis van hydroxyzuren (AHA's of BHA's) die ook steeds meer ingeburgerd raken en die je thuis gebruikt, mogen 's zomers wel worden gebruikt, maar dan wel met mate. Een goede bescherming tegen de zon is bij gebruik van deze producten zo mogelijk nog belangrijker dan gewoonlijk.

Een product op basis van glycolzuur (een van de bekendste alfa hydroxy acids) met een lage concentratie dat je twee of drie keer per week aanbrengt, houdt je huid ook in de zomer fris en glad. Bovendien herinnert het aanbrengen van een exfolierende product ons er elke keer weer aan hoe belangrijk het is om onze huid tegen de zon te beschermen. Heb je last van couperose dan kun je beter een product op basis van retinoiden (vitamine A) gebruiken.

Crèmes op basis van vitamine C

Het meest geschikt voor de zomer zijn echter producten op basis van vitamine C vanwege de antioxiderende werking en de versterkende werking van de fotoprotectie van de huid.

Anti-zonnebrandcrèmes

Een must in de zomer is natuurlijk de anti-zonnebrandcrème. Deze crème moet steevast deel uitmaken van de dagelijkse routine. Misschien heb je er nog niet echt bij stil gestaan, maar een anti-zonnebrandcrème is een anti-agingproduct bij uitstek. Kies je anti-zonnebrandcrème daarom met zorg. Niet alleen zal het product - wil je rimpels en andere verouderingsverschijnselen bestrijden - een fysieke of chemische filter tegen de schadelijke straling van de zon moeten bevatten maar ook bestanddelen die de oxiderende en immunologische schade van de huid beperken.

Voorzichtig met vitamine A zuur

Verder is het beter om in de zomer producten vooral voorzichtig om te springen met producten op basis van vitamine A zuur die overigens alleen op recept verkrijgbaar zijn. De begeleidende arts zal je in dit geval precies kunnen vertellen hoe je hiermee moet omspringen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!