Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Gezichtslotion

Waarom gebruiken we gezichtslotion?

door TRENDYSTYLEDe gezichtslotion maakt steevast deel uit van ons beautyritueel. Het zit erin gebakken. De dagelijkse reiniging van je gezicht voltooi je met watje met lotion. Maar waarom eigenlijk? Wat doet een lotion?

Oorspronkelijk was de gezichtslotion bedoeld om de laatste zeep- en make-upresten van je gezichtshuid te verwijderen. Dat was vooral vroeger van belang toen men nog water en een stuk eenvoudig zeep gebruikte om de huid te reinigen. Vandaag de dag zijn de reinigingsproducten voor de huid echter zo geraffineerd dat ze de huid volledig schoonmaken.

Maar is je reinigingsritueel wel compleet zonder dat heerlijke prikkelende gevoel dat de huid zo fris doet aanvoelen en de poriën sluit?

Mogelijk wel. Het prikkelende en frisse gevoel wordt volgens veel dermatologen vooral veroorzaakt door prikkelende - lees: irriterende - stofjes die de huid doen uitdrogen. Voorbeelden van deze stofjes zijn alcohol, menthol, pepermunt en aceton. Verder zouden de poriën zich maar voor eventjes sluiten, namelijk door zwelling vanwege diezelfde irriterende stofjes. Grote poriën blijven echter, zo menen de dermatologen, grote poriën. Wil je je poriën tot in de diepte reinigen dan kun je beter een 'modern' huidverzorgingsproduct op basis van beta hydroxy acid (zoals salicylzuur) gebruiken.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!