Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | je huid en langeafstandsvluchten

Je huid in het vliegtuig

Huidverzorging in het vliegtuigzes tot acht uur doorbrengen in de cabine van een vliegtuig is als een tocht door de sahara, of erger, want de atmosfeer van een vliegtuigcabine is vele malen droger dan die van de woestijn.

met een gemiddelde temperatuur van om en nabij de 26° c en een gemiddelde vochtigheidsgraad van 8% vormt de atmosfeer van een vliegtuigcabine een zware beproeving voor onze huid. Daarbij vergeleken zijn kantoren met airconditioning met een vochtigheidsgraad van gemiddeld 20% een ware oase. En dat terwijl volgens sommige Amerikaanse wetenschappers de vochtigheidsgraad van 20% de minimumwaarde is waarbij ons organisme nog naar behoren kan functioneren. Daalt de vochtigheidsgraad onder dat minimum, dan kan de lucht extreem schadelijk voor onze gezondheid worden. (foto: hydra sérum van chanel)

Tijdens de meeste vluchten is de cabinelucht zeer droog: de vochtigheidsgraad van een vliegtuig dat nog aan de grond staat ligt rond de 46%, maar daalt gedurende de eerste twee uur van de vlucht naar circa 9,8%. Onze huid ondervindt daar direct de consequenties van: de natuurlijke vochtverdamping raakt versneld en wordt intensiever naarmate de reis langer duurt.

Gelukkig kan het uitdrogingsproces worden voorkomen:

  • van buiten af door om het uur een sterk hydraterende crème op het gezicht, de handen en andere aan de lucht blootgestelde delen aan te brengen.
  • van binnenuit door om het uur een glas water te drinken. Het vocht wordt door de huid, vochtreservoir voor dit orgaan, geabsorbeerd en verspreidt zich langzaam naar die delen van de huid die daar het meeste behoefte aan hebben, namelijk de opperste huidlagen.

Het 'antidorst' recept voor de huid van chanel is:

voordat je gaat vliegen

  • je huid een hydraterende badje geven met masque force hydrante van chanel. Verwen je huid met dit maker nog voordat je vertrekt. Laat het masker 10 minuten rusten (tijd om je koffers te sluiten) en verwijder dan het overtollige product met een tissue. Als je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen, neem je weer een masker.

tijdens de vlucht

  • de huid intensief hydrateren met hydra sérum van chanel (gezicht, handen en zo nodig ook armen)
  • de huid beschermen tegen stress ten gevolge van de droge en soms zelfs vervuilde lucht van de vliegtuigcabine met solution déstressante van chanel (kan gewoon over het serum worden aangebracht)
  • ieder uur tenminste één glas water drinken. Koffie en alcohol vermijden (want vochtafdrijvend).


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!