Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | De strijd tegen cellulite

Cellulite? Pak het zo vroeg mogelijk aan

Vraag in de zomertijd aan tien vrouwen waar ze op het strand het meest mee zitten en naar verwachting zal meer dan de helft 'Cellulite!' antwoorden.

door TRENDYSTYLEVraag in de zomertijd aan tien vrouwen waar ze op het strand het meest mee zitten en naar verwachting zal meer dan de helft 'Cellulite!' antwoorden. Ook de vrouwen die geen cellulite hebben! Om maar eens aan te geven hoe gevoelig dit onderwerp ligt. Iedere vrouw, hoe jong of 'strak' ook, is zich ervan bewust dat de het gevaar van de gevreesde putjes op de loer ligt.

Cellulite kan verschillende oorzaken hebben (erfelijke factoren, hormonen, medicijnen, om maar een paar voorbeelden te geven). Cellulite komt vooral voor in die zones waar zich meer vet ophoopt (billen, benen, heupen, buik). Het begint allemaal met het poreus worden van de haarvaatjes. De stofwisseling tussen haarvaatjes en vetcellen verloopt niet meer zoals dat eigenlijk zou moeten. Je krijgt vochtophopingen, afvalstoffen worden niet meer correct afgevoerd en er kunnen verhardingen ontstaan (de harde knobbeltjes die in een later stadium te voelen zijn).

Artsen en wetenschappers hebben heel wat over cellulite geschreven. Ze hebben verschillende fasen van deze 'ziekte' in kaart gebracht en hebben het verloop in vier stadia onderverdeeld. In het eerste stadium zijn er alleen nog maar wat putjes zichtbaar, in het vierde stadium is de huid verhard en soms zelfs pijnlijk. Er zijn uitgebreide beschrijvingen van deze stadia, maar de belangrijkste conclusie is misschien wel dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om iets tegen cellulite te doen en om de 'schade' zoveel mogelijk te beperken.

Wat kun je tegen cellulite doen?

En dat is goed om te weten. Maar wat kun je er tegen doen om het proces op z'n minst te vertragen? In ieder geval kan alles wat een goede bloedsomloop bevordert, helpen in de strijd tegen cellulite. Zorg er dus voor dat je voldoende beweging krijgt. Sport regelmatig. Vooral zwemmen is goed tegen cellulite.

Eet verder gezond (fruit en groenten, vis en mager vlees, niet te veel koolhydraten en suikers). Ook specifieke anti-cellulitecrèmes die dagelijks (dus met regelmaat!) met masserende bewegingen worden aangebracht, kunnen het proces vertragen. Gerichte massages en andere gerichte behandelingen (informeer ernaar bij de huisarts of dermatoloog) kunnen ook verbeteringen opleveren.

Kort gezegd, en dat is niet somber bedoeld (!), komt het erop neer dat we als vrouw 'levenslang' hebben. Wil je cellulite binnen de perken houden, dan zul je tijdig de nodige maatregelen moeten nemen, er dagelijks aandacht aan moeten besteden en op je levensstijl moeten letten. Gelukkig is een gezonde levensstijl niet alleen goed tegen cellulite, maar heeft het ook nog vele andere positieve 'bijwerkingen': een goede conditie, een mooie huid, een strakker lijf, een stralend uiterlijk, een goed humeur... Dus wat let je? Begin nu!

Meer over cellulite op Trendystyle
Eten tegen cellulite
Bind nu de strijd met cellulite aan
Quiz: hoe cellulite-bewust leef jij?
S.O.S. Cellulitis
Cellulitis voorkomen of verminderen
Cellulitis? Pak het zo vroeg mogelijk aan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!