MEER DAN 400.000 TRENDY VROUWEN LEZEN ELKE MAAND TRENDYSTYLE
Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
Cushion foundation 'Cushion', make-up hype
'Cushion' foundation is booming in Azië en deze make-up trend... [Make-up]
Winterlook 2014 Wat ons betreft hééft ze hét!
We hebben het er hier op de redactie lang en breed gehad over... [Style]
Blonderen zomer 2014 Deze lente gaan we voor licht(er)!
Dit jaar is het de trend om het voorjaar met een net wat lichtere... [Haartrends]
TRENDYSTYLE IN JE FAVORIETEN? SIMPEL! DRUK OP [CTRL+D]

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | S.O.S. Cellulitis

S.O.S. Cellulitis

Cellulitis is een van de meest 'gevreesde' beautyproblemen. Bijna 90% van de vrouwen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat zijn de oorzaken van cellulitis? En - wellicht nog belangrijker! - wat kunnen we ertegen doen? Veelgehoorde vragen die wij met dit artikel willen antwoorden.

Waarom krijgen vooral vrouwen cellulitis?
Vrouwen hebben in bepaalde zones van hun lichaam - met name billen en dijen - een hogere vetconcentratie dan mannen. Niet alleen hebben vrouwen meer vetcellen maar ook het volumes van de cellen is groter. De vrouw is hiermee 'begiftigd' omdat zij - anders dan de man - in staat moet zijn om een kind op de wereld te zetten.

Wat is cellulitis eigenlijk?
Cellulitis begint met een verslechtering van de bloedcirculatie. De voedingsstoffen die bestemd zijn voor de cellen worden niet meer - zoals voorheen - regelmatig aan- en afgevoerd, maar zij hopen zich op in de zones tussen de vetcellen. Deze ophopingen zorgen voor een bepaalde 'spanning' die 'oedeem' wordt genoemd. De huid voelt gespannen en gezwollen aan. De haarvaatjes worden samengedrukt wat de bloedcirculatie niet ten goede komt. Het gevolg is dat vocht wordt vastgehouden. De cellen worden gecomprimeerd en de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt bemoeilijkt. De cellen gaan in groepjes 'samenklonteren'. Dit resulteert in de 'balletjes' of 'knopen' die je onder het huidoppervlak voelt in een vergevorderd stadium van cellulitis. De afstand tussen de cellen wordt verkleind en hierdoor vermindert de bloedcirculatie nog meer. Het proces van de natuurlijke vetafvoer stagneert, en wij ontdekken tot onze schrik dat wij een sinaasappelhuid hebben!

 
ADVERTISING  
 
   
 

Het is belangrijk om in een vroeg stadium in te grijpen!
Het is erg belangrijk om in een vroeg stadium in te grijpen. Alleen dan zullen we het proces kunnen omkeren. Als je te lang wacht, komt er een moment waarop het proces onomkeerbaar wordt. De situatie zal alleen nog maar verslechteren, omdat de groepjes opeenhopende vetcellen steeds groter worden en bovendien nog worden 'versterkt' door collageen, waardoor de huid uiteindelijk hard wordt.

Test jezelf
Je kunt zelf nagaan hoe het er met jou voorstaat. Strijk met je hand over je huid om te voelen of deze gezwollen is. Als je een lichte pijn voelt, is dat een teken dat de huid gespannen is. Druk daarna de huid zachtjes samen om te zien of de 'gevreesde' putjes ontstaan. Een andere alarmsignaal is vermoeidheid in de benen of zware benen. Als je deze symptomen constateert, is het eigenlijk al tijd om in te grijpen.

Wat kun je aan cellulitis doen?
Cellulitis moet op verschillende gebieden aangepakt worden. Allereerst zijn een juist voedingspatroon en lichaamsbeweging van groot belangrijk. Andere ondersteunende maatregelen zijn steunkousen, diuretische kruidenthee, en natuurlijk anticellulitis-crèmes en anticellulitis-behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. (we hebben het hier niet over hormonenschommelingen maar beperken ons uitsluitend tot het esthetische aspect).

Een juist voedingspatroon
De hoofdoorzaken van cellulitis zijn een slecht eetpatroon en weinig beweging. Houd voor een gezond voedingspatroon de volgende regels aan:

  • Beperk zo veel mogelijk de consumptie van koffie en alcohol
  • Rook niet
  • Vermijd zoveel mogelijk sausen uit pakjes en potjes
  • Gebruik zoveel mogelijk rauwe olijfolie
  • Beperk de consumptie van dierlijke vetten en gefrituurde voedingsmiddelen
  • Eet zoveel mogelijk fruit en groente (rauw en gekookt)
  • Drink ten minste1 ½ liter water, ver van de maaltijden.

Lichaamsbeweging
Dagelijkse lichaamsbeweging is eveneens van groot belang voor de bloedcirculatie. Je hoeft echt niet uren in de sportschool of het fitness-centrum door te brengen. Een stevige wandeling of een fietstochtje is al voldoende. Als je op kantoor werkt, zorg er dan voor dat je tussen de middag even de benen strekt, neem de trap in plaats van de lift en loop in plaats van de bus te nemen.

Anticellulitis-behandelingen bij de schoonheidsspecialiste
Behalve dat deze behandelingen erg effectief zijn, is het ook nog eens een weldaad voor het lichaam en de geest. Niets is heerlijker om vijftig minuten gemasseerd te worden en te weten dat je er nog mooier van wordt ook. Een nadeel zijn natuurlijk de hoge kosten. Een complete behandeling bestaat in het algemeen uit tien behandelingen. Het beste resultaat wordt bereikt met twee of drie behandelingen per week. Na een totale behandeling moet je er zelf thuis aan werken om het bereikte resultaat te behouden, met cellulitis-crèmes en massages. Het is aan te raden om verder eens in de drie weken nog een 'onderhouds'behandeling bij de schoonheidsspecialiste te doen.

Een goede schoonheidsspecialiste bereidt je lichaam voor op de massage en de producten die zij gebruikt. Zij kan dat doen door de lymfatische 'stations' die zich vlak boven de navel, in de bikinizone, in de knieholtes en bij de enkels bevinden te deblokkeren door deze met bepaalde zachte bewegingen te stimuleren. Het lymfatische vocht zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Door de lymfatische stations te activeren worden de afvoer dus verbeterd. De massage zelf stimuleert de bloedcirculatie.

Naast het masseren zijn natuurlijk ook de producten die de schoonheidsspecialiste gebruikt van belang. Vaak zijn deze geavanceerder dan de producten die wij in de supermarkt of parfumerie kunnen kopen, en stimuleren zij de bloedcirculatie en de afvoer van vet en vocht.

Anticellulitis-crèmes
Iedere crème is in wezen goed. De een zal wat meer de bloedcirculatie stimuleren, de ander zal wat effectiever zijn, maar waar het vooral om gaat is dat je de crème met een massage aanbrengt. Trek er tien minuten per dag voor uit. Het is de moeite waard. Masseer de huid van je buik met ronddraaiende bewegingen met de klok mee, en masseer je benen van je enkels naar boven toe.

Sauna/Turks bad
Ook de sauna en een Turks bad kunnen een steentje bijdragen in de strijd tegen de sinaasappelhuid. Via de transpiratie worden afvalstoffen afgevoerd. De sauna of een Turks bad zijn bovendien ideaal om het lichaam klaar te maken voor een anticellulitis-behandeling. De werkzame stoffen zullen beter in de huid kunnen doordringen en de bloedcirculatie is na een stoombadje optimaal.

Zwanger?
Het is af te raden om tijdens de zwangerschap anticellulitis-crèmes te gebruiken of een anticellulites-behandeling bij de schoonheidsspecialiste te ondergaan. Kies in plaats van een anticellulitis-product een hydraterende crème te gebruiken, ook om zwangerschapsstriemen (striae) te voorkomen. Je kunt een vochtinbrengende crème niet vaak genoeg aanbrengen. Zorg er in ieder geval voor dat je dit doet na iedere douche of bad. Wil je je toch laten verwennen door de schoonheidsspecialiste, leg dan het accent op de stimulering van de bloedcirculatie van de benen en zie voorlopig even af van de behandeling van de buik.

Meer over cellulite op Trendystyle
Eten tegen cellulite
Bind nu de strijd met cellulite aan
Quiz: hoe cellulite-bewust leef jij?
S.o.s. Cellulitis
Cellulitis voorkomen of verminderen
Cellulitis? Pak het zo vroeg mogelijk aan
DEZE WEEK OP ADVERSUS
WWW.ADVERSUS.NL
ADVERSUS COVERMODEL Jan
"Ik houd ervan om met jongere mannen uit te gaan. Daar heb ik gewoon... [Lees]
Hoe is de Nederlandse vrouw?
Zacht en behulpzaam, of juist onafhankelijk en carrièregericht?... [Lees]
ADVERTISING

BEAUTY, MAKE-UP EN KAPSELS
Sexy wet look kapsels. Zo doe je dat!
Zwarte nagellak is de ultieme must-have. 7 Lak- en stijltips
12 Redenen om je lange lokken te verruilen voor een halflang kapsel
Kapseltip: verander drastisch van haarlook met een lag zijscheiding
Gezwollen benen en dikke enkels. Dit doe je ertegen
De nagellak trends voor lente en zomer 2014
Goudkleurige oogschaduw. Ga voor 24 karaat- oogopslag
2 Make-up fouten. Maak ze niet!
Voorjaar: maak je huid, je lichaam, je geest wakker!
Heb jij een slappe of verslapte huid?
10 Do's en don'ts om met acne om te gaan
Minimalistische make-up looks uit Parijs
Zo dragen celebrities en topmodellen hun haar
Welk kapsel past bij jouw vorm gezicht
Lente! Ga nu voor een mooi strak lijf
Donkere kringen onder je ogen. Dit doe je ertegen
Make-up looks vers van de catwalks in Milaan
Maak dit seizoen een statement met je haarkleur
Pony of niet? En wat voor pony? Experimenteer met een haarstuk en selfies
Baby's got blue eyes. Trendy met blauwe oogschaduw en eyeliner
Haarkleurentrend: spannende kleuraccenten
Afvallen. Vijf vragen en antwoorden
Lighten Up! Haarkleurentrend: dit voorjaar gaan we allemaal een tintje lichter
Heb jij... uhmmm... al bikinivrees?
'Cushion', de allernieuwste make-up hype
Make-up tips voor een stralende lentelook
Top 10 Beauty mistakes
Foundation, maar eerst... primers, skin enhancers, pore minimizers en nog veel meer
Hoe kies je de haarkleur die bij je past?
Oogschaduw: blauw, roze, taupe en goud
Jane Birkin pony, halflang haar of rafelig bobje?
Hot: neon oranje lippenstift
ADVERTISING
TIP VAN DE DAG
Ga terug naar je natuurlijke haarkleur

Haarkleurtjes blijven trendy maar er is een terugkeer naar de eigen haarkleur... [Lees]


OP TRENDYRECEPTEN.NL
CHOCOLADEMOUSSE
Recycle overgebleven paaseieren tot een mousse

Hoeveel chocolade-eieren heb jij nog over van de Paasdagen? Hier is een simpel maar overheerlijk idee om de Paaseieren te recyclen... [Recept]


LEES TRENDYSTYLE OP JE SMARTPHONE
SCAN DEZE CODE... :-)
 

Zit jouw nieuwe kapsel hiertussen? Klik hier!
16 nieuwe ideeën direct van de internationale catwalks voor lente zomer 2014. Laat je inspireren!

KapselsWIE LEEST TRENDYSTYLE?
TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF

Volg de mode-, beauty- en lifestyletrends op de voet met de wekelijkse Trendystyle-nieuwsbrief. Schrijf je in!


DOUBLESPEAK PUBLISHING GROUP
www.margherita.net
www.trendystyle.net
www.adversus.it
www.adversus.nl
www.adversus.com
www.adversus.asia
www.trendystyle.asia
www.trendystyle.com.hk
www.theblondepotato.nl
www.trendyrecepten.nl
www.margherita.com
www.doublespeakpublishing.com
Make-up looks Parijs 2014 2015 'Minimal' make-up looks uit Parijs
De make-up voor volgend jaar winter is minimalistisch! [Make-up]
Make-up missers 2 Make-up missers. Maak ze niet!
Senior make-up artist M.A.C. Tom Sapin behoedt ons voor make-up fouten. [Beauty]
Miroslava Duma It-girl Miroslava Duma
De modemedia heeft zo zijn lievelingetjes en wij van Trendystyle ook! [Street style]
ALLE RUBRIEKEN OP TRENDYSTYLE
KLIK HIER VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Trendystyle maakt zelf geen gebruik van cookies. Adverteerders op Trendystyle kunnen wel gebruik maken van cookies. Om meer te weten, klik hier - De artikelen en het beeldmateriaal op Trendystyle zijn exclusief eigendom van Trendystyle en beschermd door auteursrecht.,Copyright 2001-2014 Trendystyle.net - All rights reserved

Home | Adverteren op Trendystyle | Contact | Cookies & Privacy | Trendystyle nieuwsbrief | Blog | www.theblondepotato.nl | www.adversus.nl | www.trendystyle.com.hk | www.adversus.com | www.adversus.it | www.margherita.net | www.trendystyle.asia | www.trendyrecepten.nl | www.trendystyleman.nl | www.margherita.com

Adverteren op Trendystyle

Doublespeak Publishing