Houd je lippen jong en mooi

Zo houd je je lippen jong

Miu Miu

Backstage bij Miu Miu

Kapsels 2014 2015

Is jouw kapsel up-to-date?

Tips voor een DIY-manicure

Nagellak

Welk merk nagellak?

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | S.O.S. Cellulitis

S.O.S. Cellulitis

Cellulitis is een van de meest 'gevreesde' beautyproblemen. Bijna 90% van de vrouwen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Wat zijn de oorzaken van cellulitis? En - wellicht nog belangrijker! - wat kunnen we ertegen doen? Veelgehoorde vragen die wij met dit artikel willen antwoorden.

Waarom krijgen vooral vrouwen cellulitis?
Vrouwen hebben in bepaalde zones van hun lichaam - met name billen en dijen - een hogere vetconcentratie dan mannen. Niet alleen hebben vrouwen meer vetcellen maar ook het volumes van de cellen is groter. De vrouw is hiermee 'begiftigd' omdat zij - anders dan de man - in staat moet zijn om een kind op de wereld te zetten.

Wat is cellulitis eigenlijk?
Cellulitis begint met een verslechtering van de bloedcirculatie. De voedingsstoffen die bestemd zijn voor de cellen worden niet meer - zoals voorheen - regelmatig aan- en afgevoerd, maar zij hopen zich op in de zones tussen de vetcellen. Deze ophopingen zorgen voor een bepaalde 'spanning' die 'oedeem' wordt genoemd. De huid voelt gespannen en gezwollen aan. De haarvaatjes worden samengedrukt wat de bloedcirculatie niet ten goede komt. Het gevolg is dat vocht wordt vastgehouden. De cellen worden gecomprimeerd en de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen wordt bemoeilijkt. De cellen gaan in groepjes 'samenklonteren'. Dit resulteert in de 'balletjes' of 'knopen' die je onder het huidoppervlak voelt in een vergevorderd stadium van cellulitis. De afstand tussen de cellen wordt verkleind en hierdoor vermindert de bloedcirculatie nog meer. Het proces van de natuurlijke vetafvoer stagneert, en wij ontdekken tot onze schrik dat wij een sinaasappelhuid hebben!

 
 

Het is belangrijk om in een vroeg stadium in te grijpen!
Het is erg belangrijk om in een vroeg stadium in te grijpen. Alleen dan zullen we het proces kunnen omkeren. Als je te lang wacht, komt er een moment waarop het proces onomkeerbaar wordt. De situatie zal alleen nog maar verslechteren, omdat de groepjes opeenhopende vetcellen steeds groter worden en bovendien nog worden 'versterkt' door collageen, waardoor de huid uiteindelijk hard wordt.

Test jezelf
Je kunt zelf nagaan hoe het er met jou voorstaat. Strijk met je hand over je huid om te voelen of deze gezwollen is. Als je een lichte pijn voelt, is dat een teken dat de huid gespannen is. Druk daarna de huid zachtjes samen om te zien of de 'gevreesde' putjes ontstaan. Een andere alarmsignaal is vermoeidheid in de benen of zware benen. Als je deze symptomen constateert, is het eigenlijk al tijd om in te grijpen.

Wat kun je aan cellulitis doen?
Cellulitis moet op verschillende gebieden aangepakt worden. Allereerst zijn een juist voedingspatroon en lichaamsbeweging van groot belangrijk. Andere ondersteunende maatregelen zijn steunkousen, diuretische kruidenthee, en natuurlijk anticellulitis-crèmes en anticellulitis-behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. (we hebben het hier niet over hormonenschommelingen maar beperken ons uitsluitend tot het esthetische aspect).

Een juist voedingspatroon
De hoofdoorzaken van cellulitis zijn een slecht eetpatroon en weinig beweging. Houd voor een gezond voedingspatroon de volgende regels aan:

  • Beperk zo veel mogelijk de consumptie van koffie en alcohol
  • Rook niet
  • Vermijd zoveel mogelijk sausen uit pakjes en potjes
  • Gebruik zoveel mogelijk rauwe olijfolie
  • Beperk de consumptie van dierlijke vetten en gefrituurde voedingsmiddelen
  • Eet zoveel mogelijk fruit en groente (rauw en gekookt)
  • Drink ten minste1 ½ liter water, ver van de maaltijden.

Lichaamsbeweging
Dagelijkse lichaamsbeweging is eveneens van groot belang voor de bloedcirculatie. Je hoeft echt niet uren in de sportschool of het fitness-centrum door te brengen. Een stevige wandeling of een fietstochtje is al voldoende. Als je op kantoor werkt, zorg er dan voor dat je tussen de middag even de benen strekt, neem de trap in plaats van de lift en loop in plaats van de bus te nemen.

Anticellulitis-behandelingen bij de schoonheidsspecialiste
Behalve dat deze behandelingen erg effectief zijn, is het ook nog eens een weldaad voor het lichaam en de geest. Niets is heerlijker om vijftig minuten gemasseerd te worden en te weten dat je er nog mooier van wordt ook. Een nadeel zijn natuurlijk de hoge kosten. Een complete behandeling bestaat in het algemeen uit tien behandelingen. Het beste resultaat wordt bereikt met twee of drie behandelingen per week. Na een totale behandeling moet je er zelf thuis aan werken om het bereikte resultaat te behouden, met cellulitis-crèmes en massages. Het is aan te raden om verder eens in de drie weken nog een 'onderhouds'behandeling bij de schoonheidsspecialiste te doen.

Een goede schoonheidsspecialiste bereidt je lichaam voor op de massage en de producten die zij gebruikt. Zij kan dat doen door de lymfatische 'stations' die zich vlak boven de navel, in de bikinizone, in de knieholtes en bij de enkels bevinden te deblokkeren door deze met bepaalde zachte bewegingen te stimuleren. Het lymfatische vocht zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Door de lymfatische stations te activeren worden de afvoer dus verbeterd. De massage zelf stimuleert de bloedcirculatie.

Naast het masseren zijn natuurlijk ook de producten die de schoonheidsspecialiste gebruikt van belang. Vaak zijn deze geavanceerder dan de producten die wij in de supermarkt of parfumerie kunnen kopen, en stimuleren zij de bloedcirculatie en de afvoer van vet en vocht.

Anticellulitis-crèmes
Iedere crème is in wezen goed. De een zal wat meer de bloedcirculatie stimuleren, de ander zal wat effectiever zijn, maar waar het vooral om gaat is dat je de crème met een massage aanbrengt. Trek er tien minuten per dag voor uit. Het is de moeite waard. Masseer de huid van je buik met ronddraaiende bewegingen met de klok mee, en masseer je benen van je enkels naar boven toe.

Sauna/Turks bad
Ook de sauna en een Turks bad kunnen een steentje bijdragen in de strijd tegen de sinaasappelhuid. Via de transpiratie worden afvalstoffen afgevoerd. De sauna of een Turks bad zijn bovendien ideaal om het lichaam klaar te maken voor een anticellulitis-behandeling. De werkzame stoffen zullen beter in de huid kunnen doordringen en de bloedcirculatie is na een stoombadje optimaal.

Zwanger?
Het is af te raden om tijdens de zwangerschap anticellulitis-crèmes te gebruiken of een anticellulites-behandeling bij de schoonheidsspecialiste te ondergaan. Kies in plaats van een anticellulitis-product een hydraterende crème te gebruiken, ook om zwangerschapsstriemen (striae) te voorkomen. Je kunt een vochtinbrengende crème niet vaak genoeg aanbrengen. Zorg er in ieder geval voor dat je dit doet na iedere douche of bad. Wil je je toch laten verwennen door de schoonheidsspecialiste, leg dan het accent op de stimulering van de bloedcirculatie van de benen en zie voorlopig even af van de behandeling van de buik.

Meer over cellulite op Trendystyle
Eten tegen cellulite
Bind nu de strijd met cellulite aan
Quiz: hoe cellulite-bewust leef jij?
S.o.s. Cellulitis
Cellulitis voorkomen of verminderen
Cellulitis? Pak het zo vroeg mogelijk aan

ADVERTISING
ADVERSUS MANNEN ONLINE
ADVERSUS COVERMODEL Mariany A.

"Hoe ik begonnen ben? Een fotograaf sprak mij op straat in BraziliŽ aan en vroeg me of ik met hem wilde werken. Het was voor een modereportage plus cover voor... [Lees]

Herenkapsels Retro kapsel. Ga jij voor mat of hoogglans?

We kunnen niet genoeg krijgen van dit achterover... [kapsels]


BEAUTY, MAKE-UP EN KAPSELS
 
KAPSEL TRENDS HERFST WINTER 2014 2015
MAKE-UP TRENDS HERFST WINTER 2014 2015
NIEUW 16 Korte kapsel foto's. Kies jouw snit!
NIEUW Make-up trend: (nep)sproetjes :-)
NIEUW Met deze tips zit jouw haar up-to-date!
NIEUW De allernieuwste make-up trends volgens M.A.C (mag je niet missen!)
De make-up voor het komende seizoen is artistiek!
7 Hoogblonde tinten voor de... winter!
10 Tips voor lange, volle wimpers
Genoeg van blonderen? Zo stap je ervan af
De kapseltrends volgens topkapper Franco Argento
9 Blondeertips van Kleurspecialist Marriët Gakes
20 Kapsel ideeën voor het nieuwe seizoen
De nieuwste make-up trends volgens Max Factor
HOT OP ONS BLOG!
Relatie Help! Hij chat met anderen!

Wat vinden jullie ervan als hij chat? Maakt het jullie jaloers?... [Blog]

Liefde Samen slapen of gescheiden bedden?

Hoe slaap jij beter? Met hem? Of zonder hem? [Blog]

Lifestyle Hoe nep mag een vrouw zijn?

Waarom laten vrouwen zich tot soms vergaande ingrepen verleiden? [Blog]

Lifestyle Dipje? 10 Leefregels

Dipje? Misschien voel je je na het lezen van deze post ietsje beter...? [Blog]

MAANDHOROSCOOP
Maandhoroscoop
Ram
Maandhoroscoop
Leeuw
Maandhoroscoop
Boogschutter
Maandhoroscoop
Stier
Maandhoroscoop
Maagd
Maandhoroscoop
Steenbok
Maandhoroscoop
Tweelingen
Maandhoroscoop
Weegschaal
Maandhoroscoop
Waterman
Maandhoroscoop
Kreeft
Maandhoroscoop
Schorpioen
Maandhoroscoop
Vissen
ADVERTISING
OP TRENDYSTYLE DEZE WEEK
Lange volle wimpers 10 Tips voor lange, volle wimpers

Wat nu nepwimpers? Met deze tips en trucjes krijg jij lange, volle en dikke wimpers... [Beauty]

 

Kapsels 2014 2015 Mijn garderobekast puilt uit. TIPS PLEASE...!!!

Hi girls, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn garderobe is een disaster... [Trendystyle Blog]

Winterjassen 2014 2015 De nieuwste winterjassen. Supermooi!

Heb jij dat ook wel eens? Hartje zomer verlang je soms opeens naar de herfst. [Modetrends]

Make-up trends 2014 2015 De make-up trends voor herfst en winter 2014 2015 volgens Max Factor

Wat zijn de make-up trends voor herfst winter 2014 2015? [Make-up]


OP TRENDYRECEPTEN.NL
TiramisuTiramisu naar origineel Italiaans recept

Er zijn mensen die dit dessert een... uhm... lustopwekkend effect toedichten. Hoe het ook zij, verrukkelijk is het in ieder geval... [Recept]


Zit jouw nieuwe kapsel hiertussen? Klik hier!
20 nieuwe ideeŽn direct van de catwalks voor herfst winter 2014 2015. Laat je inspireren!

Kapsels


TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF

Volg de mode-, beauty- en lifestyletrends op de voet met de wekelijkse Trendystyle-nieuwsbrief. Schrijf je in!


DOUBLESPEAK PUBLISHING GROUP
www.margherita.net
www.trendystyle.net
www.adversus.it
www.adversus.nl
www.adversus.com
www.adversus.asia
www.trendystyle.asia
www.trendystyle.com.hk
www.theblondepotato.nl
www.trendyrecepten.nl
www.margherita.com
www.doublespeakpublishing.com
Versace

Backstage bij Versace

Make-up trends 2014 2015

Trend: eyeliner is hot!

Houd je lippen jong en mooi

Zo houd je je lippen jong

Make-up trends M.A.C

Spannende make-upkleuren

Trend: sproetjes

Make-up trend: (nep) sproetjes!

ALLE RUBRIEKEN OP TRENDYSTYLE

Doublespeak Publishing

Trendystyle maakt zelf geen gebruik van cookies. Adverteerders op Trendystyle kunnen wel gebruik maken van cookies. Om meer te weten, klik hier - De artikelen en het beeldmateriaal op Trendystyle zijn exclusief eigendom van Trendystyle en beschermd door auteursrecht.,Copyright 2001-2014 Trendystyle.net - All rights reserved

Home | Adverteren op Trendystyle | Contact | Cookies & Privacy | Trendystyle nieuwsbrief | Blog | www.theblondepotato.nl | www.adversus.nl | www.trendystyle.com.hk | www.adversus.com | www.adversus.it | www.margherita.net | www.trendystyle.asia | www.trendyrecepten.nl | www.trendystyleman.nl | www.margherita.com

Adverteren op Trendystyle: ADFACTOR.NL