Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | 3 Snelle Q&A's over cellulite

3 Snelle Q&A's over cellulite

door TRENDYSTYLECellulite

Een groot deel van de vrouwen krijgt met cellulite te maken. In ernstige gevallen is het raadzaam om een arts te raadplegen maar gewoonlijk kunnen een uitgebalanceerd voedingspatroon en regelmatig bewegen verbetering in de situatie brengen.

We krijgen regelmatig mails met vragen over cellulite binnen en willen daarom nogmaals op dit onderwerp ingaan met drie snelle Q&A's.

Als je cellulite hebt (maar ook als je dat niet hebt) waar moet je dan aan tafel en in de sportschool op letten?

Een uitgebalanceerd voedingspatroon kan zeker bijdragen om cellulite te verminderen. Maar al te vaak bevat ons dieet te weinig vezels en teveel suikers en vetten en dit is niet bepaald bevorderlijk voor de strijd tegen cellulite.

Vermijd daarom zoveel mogelijk voedingsmiddelen als zoetigheden, vette happen, gefrituurde hapjes, gesuikerde en koolzuurhoudende drankjes en alcohol en wees matig in het zoutgebruik. Wees ook matig in het gebruik van olie en boter. Ga eens voor gegrilde vis of vlees of ga voor gestoomde in plaats van roerbakgroenten. Zorg ervoor dat je voldoende proteïnen binnenkrijgt: wit vlees, vis en eieren en ga bij voorkeur voor volkoren brood en pasta. Verder is vitamine C (sinaasappels, kiwi) erg belangrijk omdat het de bloedvaten versterkt. Rode vruchten, vooral bosbessen, verbeteren de bloedcirculatie en kunnen hun steentje bijdragen. Daarnaast is het belangrijk dat het vochtgehalte - naast bloedcirculatie een andere belangrijke factor als we het over cellulite hebben - in je lichaam op peil is. Drink daarom voldoende water. Ook groene thee kan een heilzaam effect op cellulite hebben omdat vochtophoping bestrijdt.

Natuurlijk is ook lichaamsbeweging belangrijk in de strijd tegen cellulite omdat dit de bloedcirculatie stimuleert. Een abonnement op de sportschool kan je helpen om gedisciplineerd en doelmatig te werk te gaan. Het is vooral belangrijk dat je met regelmaat beweegt.

Kan cellulite compleet 'genezen' of is het een sprake van 'onder controle houden'?

Cellulite kan onder controle gehouden worden door met regelmaat te bewegen en verstandig te eten, maar in ernstige gevallen is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Waarom krijgen vooral vrouwen (en mannen in mindere mate) met cellulite te maken?

Het is vooral een 'vrouwenkwaal' omdat de vrouwelijke hormonen ook een rol spelen. We moeten het er maar mee doen! Maar zoals gezegd, is het geen kwestie van bij de pakken neerzitten. Met een verstandig (en lekker) eetpatroon en wat gezonde lichaamsbeweging kom je al een heel eind.

Meer over cellulite op Trendystyle
Eten tegen cellulite
Bind nu de strijd met cellulite aan
Quiz: hoe cellulite-bewust leef jij?
S.O.S. Cellulitis
Cellulitis voorkomen of verminderen
Cellulitis? Pak het zo vroeg mogelijk aan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!