Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Lichaamsverzorging | Die bikinibandjes!

Die bikinibandjes!

door TRENDYSTYLEWitte strepen in de vorm van je bikinibandjes (of de afwezigheid ervan) die je overigens goudbruin getinte schouders en decolleté sieren, vertellen meer over jezelf dan je misschien weet. Ze geven aan hoe bruin je wel niet geworden bent, maar verraden vooral ook in één oogopslag het type bikini dat je deze zomer op het strand hebt gedragen. De witte strepen op je huid vertellen de attente toeschouwer of je bikinihesje groot of misschien wel minuscuul was, of de bandjes gekruist waren, of het er meerdere waren of misschien maar één (een haltertop). Bikinibandjes kunnen daardoor - hoewel we ze meestal niet mooi vinden - heel sexy zijn.

Ongebruinde huid op de plaats waar je bikinibandjes hebben gezeten is bovendien een teken dàt je deze zomer een bikinihesje hebt gedragen. Iets dat in een 'topless moet kunnen'-tijdperk als het onze heel intrigerend kan zijn. Verder kunnen ze de fantasie van de mannen prikkelen want het witte bikinibandje leidt vanzelfsprekend richting boezem, en juist het idee dat deze erogene zone tijdens de zomer bedekt is gebleven, kan tot de verbeelding spreken.

Niet zonnen om bikinistrepen te voorkomen?

En toch... En toch zijn wij vrouwen vaak niet blij met bikinibandjes. Gelukkig zijn er heel wat oplossingen om ze te voorkomen of weg te werken. De eerste is natuurlijk: niet zonnen. Maar wie wil afzien van dit genot? Bovendien wordt er steeds meer benadrukt dat een beetje zon belangrijk is voor de gezondheid en in het bijzonder voor de productie van vitamine D.

Topless zonnen? Of beter strapless zonnen?

De tweede oplossing is: topless zonnen. Maar niet iedereen voelt zich daar gelukkig bij en niet in alle vakantielanden is topless zonnen toegestaan. In die gevallen zijn er de 'strapless' bikini's en badpakken, een oplossing die naar het schijnt al in de jaren '30 door de beroemde mode-ontwerpster Elsa Schiaparelli werd aangedragen.

Veelvuldig van model wisselen

Een andere mogelijkheid is om zoveel mogelijk van bikini of badpak te verwisselen. Deze optie is vooral geschikt voor wie langere tijd op vakantie gaat. De bandjes van de vorige dag verdwijnen als sneeuw voor de zon en uiteindelijk zal het je wel lukken om met een egaal bruin tintje thuis te komen.

Zelfbruiner tegen witte strepen

Maar mocht je toch nog van vakantie thuiskomen met ontsierende, witte strepen op schouders en decolleté, dan is er nog een laatste redmiddel: een zelfbruinende crème. Vanzelfsprekend breng je de crème alleen op de niet-gebruinde huidzones aan. Het is wel aan te raden om de zelfbruiner eerst even op een minder zichtbaar plekje te proberen om te weten te komen of het effect van de zelfbruiner ongeveer gelijk is aan je eigen, goudbruine tintje. Maar heb je eenmaal het juiste product te pakken (er schijnen zelfs zelfbruiners te zijn die speciaal ontwikkeld zijn om witte strepen weg te werken), dan zal een zelfbruiner witte strepen nagenoeg geheel kunnen camoufleren.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!